IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ko je Alija Balijagić: OPASNI BJEGUNAC JOŠ NIJE UHVAĆEN, UPOZORAVAJU SE MJEŠTANI DA I DALJE BUDU OPREZNI… (foto)

Od ranije poznat po vršenju teških krivičnih djela, od čega, ubistvo u pokušaju, silovanje, te nasilničko ponašanje

Alija Balijagić, koji je osumnjičeni za dvostruko ubistvo koje se desilo sinoć u bjelopoljskom selu Sokolac, rejon Tomaševo, višestruki je povratnik i počinalac u vršenju više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i silovanja.

Ba­li­ja­gić je još od prije poznat policiji.

Kako piše RTCG, za osumnjičenim je policija traga već 15 dana zbog drugog krivičnod djela – krađe puške.

On je, takođe, 2016. godine osuđen za krivično djelo silovanje.

Osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu, ko­jim je pred­sje­da­vao Vu­ko­mir Bo­ško­vić, na sedam godina zatvora, nakon što je silovao sedamdesetšetogodišnju staricu 30. oktobra 2015. godine, u prigradskom naselju u Bijelom Polju.

,,Ne­ma mo­jih DNK tra­go­va i za­to sma­tram da je u pi­ta­nju kla­sič­na na­mje­štalj­ka”, tvr­dio je on to­kom su­đe­nja.

U op­tu­žni­ci se navodi da je Ba­li­ja­gić 30. ok­to­bra 2015. godine, oko 19 ča­so­va, u na­se­lju Lje­šni­ca, upo­tre­bom si­le i pri­jet­njom po ži­vot, ob­lju­bio 76. go­di­šnju sta­ri­cu.

,,Ba­li­ja­gić je do­šao u nje­nu ku­ću i od­gur­nuo je iz hod­ni­ka u ku­hi­nju, uhva­tio za ra­me­na i re­kao da se ski­ne”, na­vo­di se u op­tu­žni­ci.

Nakon toga pucao je i na policiju. Inače, Ali­ja Ba­li­ja­gić je iz Ba­njeg se­la.

Balijagić je, kako piše PV portal, u novembru 2015. tokom pljačke iz jedne od kuća u svom selu uzeo oružje dok su se ukućani nalazili na spavanju, a kako se sumnja počinio je više krađa po Banjem selu, Okladima i Pavinom Polju.

Čitaj još:   PANIKA kod JAKOVA Milatovića: Nakon sastanka sa MILOM Đukanovićem, bi civilizovan način na demokratsku primopredaju VLASTI... (foto)

Balijagića na ovim prostorima pamte kao razbojnika koji se odmetnuo u šume, a zbog razih razbojništava i razbojničkih krađa i drugih djela oko 2 decenije je proveo u zatvoru.

Krajem osadesetih sumnjičio se za više krađa po okolnim selima, nakon je prešao u susjednu Srbiju.

Prije nego što je 2003. godine pao u ruke antiterorističkoj jedinici MUP-a Crne Gore, Balijagić je po selima prijepoljske, pribojske i čajetinske opštine, blizu novovaroških sela, počinio seriju krađa i razbojništava, upadajući u staračka domaćinstva, krijući se od potjera i sijući strah i trepet po planinskim selima.

U maju prošle godine njega su pretukla trojica komšija, nanijevši mu teške tjelesne povrede, za šta se u Osnovnom sudu još uvijek vodi postupak.

Balijagić je tada tvrdio da se smirio, da mu braća i i sestre, koji žive u inostranstvu pomažu materijalno, i da želi da vodi miran i pošten život, iako se osjeća odbačenim od društva.

Podsjećamo, u Bijelom Polju su sinoć stradali su Milenka Madžgalj i Jovan Madžgalj, koji su brat i sestra.

Zločin je izvršen vatrenim oružjem.

Malo prije ponoći, policija se zvanično oglasila.

,,Sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra bezbjednosti ‘Sjever’, Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i lišenja slobode ovoga lica”, naveli su juče izUprave policije.

Čitaj još:   Kotorska policija uhapsila osamnaestogodišnjaka iz Risna: Krenuo u školu s noževima, bodežima i metalnim bokserima... (foto)

Dodali su da apeluju na građane Bijelog Polja, naročito mještane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima.

izvor: Pobjeda.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more