IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I JEZIVA TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ porodice iz PAZARA: Djevojčica (13) nožem smrtonosno povrijedila sestru (7), roditelji nisu bili kod kuće… (foto)

Šok i tuga u Leipzigu! Trinaestogodišnja djevojčica je, kako se sumnja, u petak navečer teško povrijedila svoju sedmogodišnju sestru nožem. Starija sestra je čak pozvala hitnu pomoć, ali je bilo prekasno. Dijete je podleglo teškim povredama. Mnogi se pitaju: kako je moglo doći do ovog strašnog čina?

U Lajpcigu je došlo do tragičnog događaja u kojem je šestogodišnja djevojčica smrtno stradala nakon što ju je, prema navodima njemačkih medija, izbola njena starija sestra.

Porodica potiče iz novopazarskog naselja Bukreš, a ovaj šokantni događaj duboko je potresao i njemačku i lokalnu zajednicu u Novom Pazaru.

Njemačka policija primila je hitan poziv u noći između petka i subote kada je prijavljen napad. Trinaestogodišnja djevojčica, osumnjičena za napad, trenutno se nalazi u specijalizovanoj ustanovi za maloljetnike, dok roditelji i rodbina prolaze kroz izuzetno težak period.

Istraga u toku, motiv još uvijek nepoznat

Policija je saopštila da se još uvijek istražuju sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda, a motiv napada nije poznat. Prema prvim informacijama, roditelji su u trenutku napada spavali u susjednoj sobi, nesvjesni događaja koji se odvijao. Iako je medicinski tim brzo reagovao, mlađa sestra je podlegla povredama u bolnici.

Čitaj još:   KOSOVOM ODJEKUJU SIRENE ZA UZBUNU: Specijalne jedinice ROSU na sjeveru, VUČIĆ PODIGAO VOJSKU, ima ranjenih... (video)

Istraga je u toku– nije poznato da li je bio namjeran čin

Trinaestogodišnja sestra trenutno je, prema policiji, na liječenju u specijaliziranoj klinici. Policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdili tačni detalji događaja. Prema dosadašnjim saznanjima, starija djevojčica je prouzrokovala povrede svojoj sestri.

„Prema našim informacijama, radi se o ubodnim ranama“, izjavila je glasnogovornica leipziške policije za „Bild“. Djevojčica je, navodno, nožem napala svoju mlađu sestru. „Način na koji su povrede nanesene još uvijek je predmet istrage“, izjavila je glasnogovornica za Leipziške Narodne Novine.

Zajednica u šoku

Porodica iz naselja Bukreš, iz kojeg potiču, bila je poznata po skladnim odnosima i bliskosti s komšijama. Vijest o tragičnom događaju izazvala je šok među poznanicima i prijateljima u Novom Pazaru.

„Teško je povjerovati da se ovako nešto desilo njima. Djeca su uvijek djelovala kao da su u harmoniji, a roditelji su bili posvećeni i brižni,“ izjavio je jedan od komšija.

Poziv na poštovanje privatnosti porodice

Njemačke vlasti, svjesne osjetljivosti situacije, apelovale su na javnost i medije da poštuju privatnost porodice tokom ovog teškog perioda. Pružena je i psihološka podrška svim članovima porodice, dok policija nastavlja s istragom kako bi razjasnila sve okolnosti tragedije.

Čitaj još:   BRAVO ZA ELZANA Bibića: "Pobjeda za Srbiju, za moj Novi Pazar, za Tursku" prve riječi poslije bronze na Evropskom prvenstvu u Istanbulu! (foto, video)

Ovaj slučaj iz Lajpciga podigao je svijest o složenosti porodičnih odnosa i važnosti pružanja adekvatne podrške mladima, pogotovo kada se porodice suočavaju s izazovima prilagođavanja novim sredinama.

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more