IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DETALJI napada u Bosanskoj Krupi: Maloljetnik bez ikakvog povoda napao policajce… (foto)

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona saopćilo je nove detalje o napadu na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi gdje je ubijen jedan policajac, dok je drugi povrijeđen.

– Jučer, u 20.40 sati, nepoznata osoba koja je imala odjevni predmet preko polovine lica je ušla u Policijsku stanicu Bosanska Krupa, a potom i u dežurnu sobu u kojoj su se u tom trenutku nalazila dva policijska službenika, te ih bez ikakvog povoda napao hladnim oružjem- nožem.

Jednom policijskom službeniku je zadao povrede grudnog koša od kojih je kasnije preminuo, a drugom povrede abdomena i glave- naveli su iz Tužilaštva USK.

U tom trenutku, kako se dodaje, u prostorije su ušli drugi policajci koji su savladali napadača i uhapsili ga. Utvrđeno je da je napadač maloljetna osoba s područja Bosanske Krupe, rođen 2009. godine.

Dodaju da je dežurni tužilac odmah izašao na teren i pod njegovim nazdorom su pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona vršili uviđaj do 00.30 sati.

– Sinoć je također izvršen pretres porodične kuće maloljetnog napadača kojom prilikom su oduzeti predmeti koji se mogu koristiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku – dodali su iz Tužilaštva USK.

Čitaj još:   MOSTAR, DRAMA U ZATVORU: Uzeli šipke od kreveta, napravili rupu u zidu, došli čuvari, bilo je i...

Podsjetili su i da je ovaj napad okarakteriziran kao terorizam.

– Želimo naglasiti da će Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, s obzirom na prirodu ovog djela i svojstva počinioca, prioritetno postupati u ovom predmetu i da će se sve radnje hitno provoditi, kao i da je već u ovom trenutku uključeno više policijskih agencija u rad.

Također je uključen Centar za socijalni rad Bosanska Krupa koji će vršiti socijalnu anamnezu maloljetnika i njegovih porodičnih prilika – zaključili su.

Maloljetni napadač je uhapšen, te će njemu biti postavljen branilac po službenoj dužnosti koji ima certifikat za postupanje u predmetima gdje je osumnjičena osoba maloljetnik.

On će biti doveden u Tužilaštvo gdje će se saslušati u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, nakon čega će tužilac odlučiti o poduzimanju drugih radnji.

izvor: faktor.ba

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more