IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVEMBAR DONOSI NOVA IZNENAĐENJA:  Danas oblačno vrijeme, za vikend sunčano… (foto)

Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena Celzijusa…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivoeti, vijesti, petak, 24. X. 2024… 08; 55… NOVEMBAR DONOSI NOVA IZNENAĐENJA:  Danas oblačno vrijeme, za vikend sunčano… (foto)

Od petka pa do 8. novembra izgledno je stabilno i sunčano vrijeme širom zemlje uz jutarnju maglu u kotlinskim predjelima Bosne te temperature natprosječno visoke u cijeloj zemlji.

Do 30. oktobra, prognozirane minimalne temperature zraka u Bosni kretaće se od 6 do 11 i Hercegovini do 15, a maksimalne u Bosni i Hercegovini od 17 do 23 °C.

Nešto niže temperature zraka očekuju se od 31. oktobra do 08. novembra sa vrijednostima tokom jutra u Bosni od 4 do 9 i Hercegovini od 6 do 11 °C, danju širom zemlje od 14 do 19 °C.

Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena Celzijusa, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Čitaj još:   PODGORICA: Stekli se uslovi da se Vesni Bratić poništi rješenje o crnogorskom državljanstvu? (foto)

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti u Krajini i na jugu. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena Celzijusa.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 10. jun 2020. godine

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more