IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOL I TUGA U KRAJINI: Kolege odale počast ubijenom policajcu OZRENU MARINU- Prijatelji se opraštaju od njega… (foto)

U općini Bosanski Novi u subotu, 26. oktobra, bit će sahranjen policajac Ozren Maran iz ove općine, ubijen u Bosanskoj Krupi, prilikom napada na policijsku stanicu.

Načelnik općine Bosanski Novi Miroslav Drljača je proglasio Dan žalosti na dan sahrane ubijenog policajca Marana.Načelnik Drljača je uputio telegram saučešća porodici Maran, te naglasio da porodica nije sama i da će svi biti uz njih.

Maloljetnik (14) sinoć je u Bosanskoj Krupi ubio policajca Ozrena Marana i još jednog ranio, a kolege, prijatelji i poznanici opraštaju se od njega putem društvenih mreža.

Jedna od njih napisala je kako je Maran bio otac dvoje djece.

“Policajac koji je ubijen otac je prijateljice moje kćeri. Kćer mu je ove godine otišla u Beč na fakultet. Ima starijeg sina koji živi u Sarajevu. Ima suprugu koja je medicinska djelatnica… Ima majku za koju ne znam kako će preživjeti ovo. Od jutros osjećam kao da mi neki kamen u prsima steže i prijeti da eksplodira. Moje dijete me jutros zove… Plače, a ja ne znam što da joj kažem…”, napisala je jedna poznanica na društvenoj mreži Facebook.

Čitaj još:   NIKŠIĆ: U bolnici preminula beba, naložena obdukcija, ispituje se slučaj... (foto)

“Moj sugrađanin, moj susjed. Čovjek velike duše, da ovo doživi, od maloljetnog djeteta, u svojoj državi, u svom gradu, na svom radnom mjestu! Užas”, dodao je susjed ubijenog, koji je uskoro trebao proslaviti 53. rođendan.

Vlada Unsko-sanskog kantona proglasila je Dan žalosti na dan sahrane pripadnika kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Ozrena Marana. On će biti sahranjen u subotu, 26. oktobra u 14 sati na gradskom groblju, u naselju Jablanica.

Iza njega su ostali supruga, sin i kćerka.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more