IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović čestitao jubilej: Pobjeda je trajni dio najmarkantnijih stranica novije istorije države… (foto)

Za sve to zaslužne su generacije Pobjedinih ljudi, među kojima su velikani novinarskih pera i brojni majstori novinarskog zanata ,najznačajniji kulturni stvaraoci ali i najveći državnici koje je Crna Gora ikad imala – podvlači Đukanović 

Milo Đukanović

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Pobjedi 80 godina postojanja. 

-Povodom velikog jubileja Pobjede, najstarije novine u Crnoj Gori i jedne od najdugovječnijih u regionu – 80 godišnjice izlaženja uredništvu, novinarima,grafičarima, fotografima i svima zaposlenima upućujem najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalje uspjehe – naveo je Đukanović.

Pobjeda je, kako je kazao, od svog nastanka,kao važna tekovina NOB i crnogorskog antifašizma bila izraz obnove crnogorskog državnog i nacionalnog imena, predani hroničar i pouzdani svjedok uspona Crne Gore u jugoslovenskoj federacijii, političko, informativno i društveno ogledalo crnogorske zbilje u različitim fazama njene novije istorije, te list koji je značajno doprinosio našem građanskom, multietničkom demokratskom i ekonomskom razvoju i napretku, pripremi referenduma i obnovi državne nezavisnosti, učlanjenju u NATO i uspjesima na evropskom putu.

Pobjeda je i sama trajni dio najmarkantnijih stranica novije istorije svoje države.

Čitaj još:   U Budvi uhapšen Beranac: Pronađen kokain, vaga za precizno mjerenje, municija, novac… (foto)

-Za sve to zaslužne su generacije Pobjedinih ljudi, među kojima su velikani novinarskih pera i brojni majstori novinarskog zanata,najznačajniji kulturni stvaraoci ali i najveći državnici koje je Crna Gora ikad imala – podvlači Đukanović.

Pobjeda je, dodao je Đukanović, od prethodnog jubileja zabilježila i tehnološko-digitalni napredak i osnivanjem portala kroz savremeni novinarski iskaz i istrażivački karakter ostvarila značajan uticaj na diverzifikovanoj medijskoj sceni Crne Gore.

-Danas je pred Pobjedom važan i težak zadatak da sačuva stečeno nasljeđe i trasirane standarde profesije u veoma izazovnim vremenima,obogaćena iskustvima iz onih u kojima je nastala i gradila svoje ime i ugled.

Vjerujem da svi imamo obavezu da sve učinimo kako nikad više ne bi ponavljali greške kakvih smo imali u previranjima raspada Jugoslavije devedesetih. Uz zahvalnost za poziv na večerašnji prijem, ovim putem vam još jednom čestitam veliki jubilej , i laureatima zaslužene godišnje nagrade koje tradicionalno dodjeljujete- poručio je bivši predsjednik. 

izvor Pobjeda.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   DRAMA U BEOGRADU: Obratio se ALEKSANDAR VUČIĆ- "Razgovarao sam sa BIA-om, pričat ću i sa policijom da se DIŽU HELIKOPTERI i zaštiti...!" (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more