IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDREJ Nikolaidis: Zašto se etno- biznismen Andrija Mandić RAJO, ponaša kao da druge narode u Crnoj Gori nije sreo na ulici… (folo)

”Vladajući kako goj hoj, ali bilo bi vrijeme da neko od njih Andriji kaže da ili će raditi ono za što prima platu, dakle predstavljati sve građane Crne Gore, i to jednako i jednako revnosno, ili neka traži drugi hobi. Jer etno-biznis mu je ionako osnovna rabota. Tu se prave pare. A ovo drugo… Pa, neko u slobodno vrijeme igra šah, neko po internetu traži svoje fetiše a neko sjedi na čelu parlamenta Crne Gore”

Piše: Andrej Nikolaidis

Zato što je etno-biznis unosan. Ako bih morao da pogađam, rekao bih da je Andrija Mandić lijepo zaradio od neumorne borbe za svoj narod. I nije jedini koji se naplastio u etno-biznisu: ko se gođ privatio zaštite ugroženih naroda, nešto je očoplio.

Zaštita ugroženog naroda je usluga: kao popravka kola, pranje tepiha ili, đe je legalizovano, blowjob. Što je veća potreba za uslugom, više je para. Zato je Andrija po vas dan zapomaže kako je kako je njegov klijent ugrožen. A samim tim i njegove usluge zaštite neophodne.

O ovome smo na CDM-u već pisali, no valja ponoviti. Andrija Mandić je predsjednik Skupštine Crne Gore, dakle svih građana. Nije predsjednik Skupštine srpskog naroda. Meni je, naravno, jasno da se plata predsjednika Skupštine ne može mjeriti sa onim što se namakne u etno-biznisu. Ali kad se čovjek već prihvatio titule, neka je nosi kako treba.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Ne daj se Aco- litije za litijum... (foto, video)

Ali jok. Kad god ode u Beograd, Andrija pod „mi“ ne misli „mi građani Crne Gore“, nego uvijek „mi Srbi“. „Mi smo se izborili“, „Mi smo izloženi“, „Mi ćemo tražiti“…

Mandić, dakle, ode kod Marića pa kaže da je rezultatima popisa zadovoljan kao „srpski političar iz Crne Gore“. Dobro: a je li zadovoljan kao crnogorski političar?

Predsjednik Parlamenta Francuske je – francuski, a čovjek na istoj poziciji u Njemačkoj, možebitno – njemački političar. Ili je nazvati predsjednika crnogorske Skupštine crnogorskim političarem čin pritiska na njegov narod, još jedna potvrda da neprijatelj – Grk, ovoga puta – nikada ne spava, a zaštitarske usluge Dalaj Mande i dalje nužne?

Ono što Mandić radi je, da se razumijemo, već viđeno. Jednako kao on ponašao se Milorad Dodik, dok je bio član tročlanog predsjedništva BiH. Neprekidno je nastupao isključivo kao predstavnik srpskog naroda. To je činio iz istog razloga iz kojeg to čini Andrija: da bi podrivao koheziju države, čije pripajanje „matici“ želi.

Međutim… Crna Gora je Ustavom definisana kao građanska država. Njen ustav, za razliku od Dejtonom nagrđene i unesrećene Bosne, ne poznaje nikakve „predstavnike naroda“ , „etničku zastupljenost“, „etničke kvote“, „Dom naroda u parlamentu kojim predsjedava predstavnik naroda“… Mandićevo djelovanje je, prosto, antiustavno.

Vladajući kako goj hoj, ali bilo bi vrijeme da neko od njih Andriji kaže da ili će raditi ono za što prima platu, dakle predstavljati sve građane Crne Gore, i to jednako i jednako revnosno, ili neka traži drugi hobi. Jer etno-biznis mu je ionako osnovna rabota. Tu se prave pare. A ovo drugo…

Čitaj još:   JEZIVO: VELJA NEVOLJA IZLAZI ZA ŠEST- SEDAM MJESECI: Oglasio mu se kum, i najavio vođa klana SPREMA OSVETU! (foto)

Pa, neko u slobodno vrijeme igra šah, neko po internetu traži svoje fetiše a neko sjedi na čelu parlamenta Crne Gore.

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more