IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: Jedan je Happy Rajo… (foto)

Još kada je Vučić rekao kako je sretan što je mogao da “dovede” (baš tako je rekao – nap.a) brata i prijatelja iz Crne Gore – skoro da nema što više da se kaže. Kamen da proplače.

Piše: Željko Vukmirović

Borba za vodećeg Vučićevog najponiznijeg poslušnika u Crnoj Gori ne jenjava. Nakon što su Milan Knežević i Aleksa Bečić istakli svoje kandidature, pa čak i ozbiljno shvaćeni, cijela stvar nije mogla da prođe bez doajena projekta ostvarivanja i najmanjih sitnica na štetu Crne Gore, Andrije Mandića.

Istina je, doduše, da je strah od prolaznosti i ubuđalog profesionalnog srbovanja prilično uzdrmao aktuelnog predsjednika crnogorske Skupštine, te samim tim je viđenija reakcija dojučerašnjeg Raja Evrope bila neophodna. Zato je bilo dovoljno samo otići do Beograda, predgrađe Zemun, Donji grad, ulica Aleksandra Dubčeka 14. 

I Happy Rajo je mogao da zaigra u svojoj omiljenoj roli.

Happy TV se odavno može smatrati poligonom za ostvarivanje svih Vučićevih smišljotina. Andrija Mandić se, pak, može smatrati samo jednom od tih smišljotina. Eventualne nedoumice oko ovakvog reda stvari mogu se smatrati apsolutno suvišnim. 

I tako smo još jednom imali priliku da vidimo Raja u ulozi čuvenog pomiritelja i da još jednom čujemo zamjene svake moguće teze. Za ovaj nastup, posebno je izdominirala “kampanja o asimilaciji” Srba, koja se istog časa mogla smatrati gotovo klasikom upotrebe zamjene teza i dugo nedostajućom nebulozom u kreiranju paralelne stvarnosti iz domena projekta “srpski svet”.

Čitaj još:   Dino GRUHONJIĆ: Hajka organizovana sa vrha države, ALEKSANDAR Vučić će biti direktno odgovoran ako se išta desi mojoj porodici i meni... (foto, video)

I Happy Rajo je briljirao. Uostalom, ne ide se na put za Beograd i pred Vučića bez dobro pripremljenog gradiva.

Dalje, a u prilog vrhunskoj predstavi, Happy Rajo se postarao da pomene i onaj, kako se zove, crnogorski Ustav.

A potrudio se i da još jednom proda čuvenu zamisao iz geostrateškog asortimana prosrpskog i proruskog “sveta” o tome kako su dvojna državljanstva neizostavna, kako nam jedan Ustav neće određivati živote, kako nema tu ništa sporno. Tu se baš raspričao, obilovala je ta epizoda duhovitim detaljima. Posebno ona briga o Crnogorcima iz Lovćenca ili Bošnjacima iz Istanbula.

Svejedno, shvatili ste. Rajova putešestvija je baš bila vesela.

Za kraj nastupa Happy Raja u Beogradu pobrinuo se sam Vučić. I okupio društvo u kafani. Nije baš Kristal, koLenice stvarno niko nije ni spominjao, ali i komšiluk Beograda na vodi može da prođe i zadovolji apetite vrhuške regionalnih skorojevića.

Još kada je Vučić rekao kako je sretan što je mogao da “dovede” (baš tako je rekao – nap.a) brata i prijatelja iz Crne Gore – skoro da nema što više da se kaže. Kamen da proplače.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Spajketov preračun... (foto)

Jedan je Happy Rajo…

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more