IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK I NEVJERICA U TURSKOJ: Eksplozija u Ankari, izveden teroristički napad na objekte TUSAS- a, ima poginulih i ranjenih… (foto)

TUSAS je jedna od najvažnijih turskih odbrambenih i zrakoplovnih kompanija. Među ostalim projektima proizvodi KAAN, prvi nacionalni borbeni avion u zemlji.

Turska je u srijedu saopćila da je izvršen smrtonosni napad na sjedište Turkish Aerospace Industries (TUSAS) u blizini Ankare, dok su mediji izvijestili o snažnoj eksploziji na tom mjestu i prikazali snimke razmjene vatrenog oružja.  

“Izveden je teroristički napad na objekte TUSAS- a u Kahramankazanu u Ankari. Nažalost, imamo poginule i povrijeđene ljude”, rekao je ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya na društvenoj mreži X. 

Uzrok eksplozije i pucnjave koja je uslijedila ostali su nejasni, a neki su mediji tvrdili da se dogodio samoubilački napad. Hitne službe su poslane na lice mjesta, javlja državna agencija Anadolu.

Televizijske slike pokazale su oštećena vrata i obližnji sukob na parkiralištu. TUSAS je jedna od najvažnijih turskih odbrambenih i zrakoplovnih kompanija. Među ostalim projektima proizvodi KAAN, prvi nacionalni borbeni avion u zemlji.

Čitaj još:   SARAJEVO Grupe demobilisanih boraca i specijalaca se potukli!!!

Eksplozija se dogodila dok se u Istanbulu održavao veliki trgovinski sajam odbrambene i avioindustrije koji je ove sedmice posjetio i šef ukrajinske diplomatije

Turski odbrambeni sektor, koji je nadaleko poznat po bespilotnim letjelicama Bayraktar, čini gotovo 80 posto prihoda od izvoza države, a očekuje se da će prihodi premašiti 10,2 milijarde dolara 2023. godine.

izvor: SB

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more