IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALŠA Knežević: DVOJNO DRŽAVLJANSTVO– Posljednji pokušaj „srpskog sveta“ da ustavnim pučem, ostvare ono što nijesu mogli popisnom krađom… (foto)

Jedina opcija za ostvarenje hegemonističkih snova “srpskog sveta” je ustavni puč koji može dovesti do nestabilnosti, čak i sukoba u Crnoj Gori, a zatim i čitavom regionu, jer je dominantna većina crnogorskih građana protiv scenarija koji liči na ponavljanje 1918. godine. Iako je zapad veoma povlađivački nastrojen prema kriminalno-autokratskom režimu u Beogradu, gotovo sigurno neće dozvoliti ovakav scenario koji bi odgovarao jedino geopolitičkoj agendi Putnovog režima u Moskvi

Piše: Balša Knežević

Velikosrpska, asimilaciona centrala u Beogradu doživjela je težak poraz u Crnoj Gori i pored toga što je imala sve poluge vlasti i gotovo neograničene resurse. Nakon objave rezultata veoma diskutabilno sprovedenog popisa, postalo je jasno da je jedini način za integraciju Crne Gore u maligni patološko-nacionalistički koncept „srpski svet“, gola sila kroz zloupotrebu vlasti, kršenje zakona i Ustava.

Zvanični Beograd posljednjih deset godina ulaže ogromne resurse kada je u pitanju hegemonija nad Crnom Gorom.

Nakon 30. avgusta 2020. godine svaka izvršna vlast je pod kontrolom velikosrpske centrale, a popis stanovništva održan krajem prošle godine je trabalo da bude kruna njihovog rada.

I zaista, kriminogeni režim autokrate Aleksandra Vučića dao je maksimum da srbizuje Crnu Goru– imao je izvršnu vlast, stotine uloženih miliona, poluge moći, tajne službe, hiljade agenata u mantijama, popisne turiste, pa čak i korumpiranu zapadnu diplomatiju, posebno američku.

Već smo pisali da je pored sve te maligne logistike uspio samo da izjednači rezultat koji je prije 20 godina ostvario Amfilohije Radović uz mnogo skromnija sredstva.

Fotografija 1: DVOJNO DRŽAVLJANSTVO – Posljednji pokušaj  „srpskog sveta“ da ustavnim pučem, ostvare ono što nijesu mogli popisnom krađomNakon 30. avgusta 2020. godine svaka izvršna vlast je pod kontrolom velikosrpske centrale

Popisna krađa

Koliko je za Beograd popis bio važan, govori i izjava srpskog autokrate Vučića koji je ovaj proces nazvao „pitanjem od velikog nacionalnog značaja za Srbiju“. Osim toga lider operativne ispostave „srpskog sveta“ za terensko agitovanje, kodnog akronima SPC Porfirije Perić sredinom oktobra prošle godine došao je u Crnu Goru, misleći da će popis stanovništva da se održi 1. novembra. Tada je najavio da će najveća pažnja i logistika SS biti usmjerena na popis, koji je bio prioritet broj jedan njegovih operativaca u mantijama.

Osim maltene neograničenih resursa i logistike, pojavile su se indicije da je popis u Crnoj Gori „štimovan“, odnosno direktnije rečno – pokraden.

Vlast u Crnoj Gori je željela što prije da sprovede popis, a taj trend je kulminirao još za vrijeme vlade Dritana Abazovića, beogradskog političkog najamnika koji je agitovao da se popis što prije održi bez ikakvih mehanizama provjere.

“Čak i kada je popis odložen za mjesec dana, među popisivačima su bilo samo oni koje je imenovala vlast. Popis je brojan nevjerovantih 10 mjeseci, kao da se radi o Indiji ili Kini, a ne Crnoj Gori koja ima nešto više od pola miliona stanovnika.

Ljudi su imali samo nedjelu dana da provjere podatke sa popisa, a tu mogućnost iskoristilo je samo nešto više od 20.000 građana. Uz to mnogi su nailazili na veoma čudne opstrukcije u sistemu provjere“, kazali su naši izvori upućeni u rad MONSTATA koji su analizirali mogućnosti popisne manipulacije.

Čitaj još:   PLAĆENE OKO POLA MILIONA KM "body kamere": U Kantonu Sarajevo od danas, snima će vas Saobraćajni policajci, ako budete sa njima u kontaktu... (foto, video)

Fotografija 2: DVOJNO DRŽAVLJANSTVO – Posljednji pokušaj  „srpskog sveta“ da ustavnim pučem, ostvare ono što nijesu mogli popisnom krađomŠefovi SS Jovan Mićović i Prvoslav Perić: Veliki kiks svetosavske operative na popisu

Kako ističu, suština je da Beograd nije uspio da „posrbi“ Crnu Goru i pored svih silnih resursa, ali i očigledne popisne krađe koja je nekoliko procenata okrenula na „velikosrpsku vodenicu“.

Nova „velika srBska pobeda“

Nakon što je proteklo nekoliko dana i utisci se slegli, postalo je jasno da je velikosrpska hegemonija i pored krađe i ogromnih uloženih resursa, doživjela debakl na popisu koji je za njih bio zadnja šansa da na silu uguraju Crnu Goru u okvire višedecenijskog nacionalističkog, veliksorpskog projekta koji je ime iz Velika Srbija promijenio u “srpski svet”.

I pored žestokog poraza na popisu na kojem su imali ambiciju da Srbi budu najbrojniji narod i da srpskim jezikom govori preko 52 odsto stanovništva, zvanični Beograd i njegove propagandne filijale pribjegle su oprobanoj taktici– poraz predstaviti kao „pobedu“.

Ovakva trend se mogao uočiti u mnogim izjavama čelnika regionalog političkog srpstva, od Andrije Mandića i Vladislava Dajkovića pa sve do Aleksandra Vučića. To nije nimalo začuđujuće, jer je duboko ukorijenjena tradicija velikosrpske mitomanije još od čuvenog Kosovskog boja da svaki poraz pretvara u „velike srpske pobede“.

Fotografija 3: DVOJNO DRŽAVLJANSTVO – Posljednji pokušaj  „srpskog sveta“ da ustavnim pučem, ostvare ono što nijesu mogli popisnom krađomSrBstvo po staroj tradiciji katastrofalne poraze pretvara u “pobede”, kao na Kosovu

Osim što su doživjeli teške poraze u ključnim kategorijama koje se tiču jezika i nacije, možda i najveći udarac za svekoliko srpstvo je podatak da se među 71 odsto pravoslavaca u Crnoj Gori, manje od 13 odsto (12,68 odsto) izjasnilo da su vjernici takozvane SPC.

Neuspjeh popisne krađe nadoknadiće ustavnim pučem

Prvi profesionalni Srbin u Crnoj Gori, Andrija Mandić pokazao je da je ekspert velikosrpske mitomanske škole pretvaranja poraza u pobjede. Iako je više puta prije popisa nagovijestio da je siguran da će broj građana koji govore srpskim jezikom biti preko 50 odsto, i da će onda na osnovu toga zatržiti ustavne promjene, nije mu smetalo da predstavi kako je zadovoljan rezultatom koji je znatno ispod onoga što je najavio.

Mandić je nakon popisa trijumfalno naglasio da je jako zadovoljan rezultatom popisa, pa je odmah krenuo sa promocijom promjene Ustava gdje bi se srpski jezik proglasio za službeni.

Uz to, Mandić je samo intenzivirao agitaciju o izmjenama zakona o dvojnom državljanstvu, kojim bi se stotine hiljada državaljana Srbije prelilo u nacionalnu strukturu i biračke spiskove Crne Gore o čijoj bi sudbini odlučivali, iako u njoj ne žive!

Fotografija 4: DVOJNO DRŽAVLJANSTVO – Posljednji pokušaj  „srpskog sveta“ da ustavnim pučem, ostvare ono što nijesu mogli popisnom krađomDanilo Šaranović, Milojko Spajić, Saša Mujović i Aleksa Bečić: Drugi ešalon “srpskog sveta” u Crnoj Gori, takozvani “evropski velikosrbi” i “salonski neočetnici”

Zvaničnom Beogradu i Mandiću po ko zna koji put su podršku, onako pokvareno, licemjerno i fukarski dale Demokrate, salonski neočetnici koji se kriju iza demagogije o građanskim vrijednostima.

Čitaj još:   BALŠA Knežević- NE ČUDI PORFIRIJEVO i JOANIKIJEVO Agitovanje Protiv REZOLUCIJE UN- a: SPC i njena uloga, u izgradnji duhovnih temelja za genocid u Srebrenici... (foto, video)

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) na čelu sa intimusom Alekse Bečića, Danilom Šaranovićem ozvaničilo je poziv kojim su „nastavljene aktivnosti na pripremi preduslova za uvođenje dvojnog državljanstva“.

MUP je pozvao nevladine organizacije da predlože jednog predstavnika koji će biti dio radnog tijela za izradu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Jasno je da Vučićevi pioni u Crnoj Gori koji nijesu mogli da izbjegnu debakl na popisu i pored krađe i ogrominh resursa, a prije toga ni težak poraz na izborima u Podgorici, kreću u očajnički poduhvat Ustavnog puča.

Ratne trube koje odgovaraju samo Kremlju

Jer da bi se u Ustavu promijenile identitetske odredbe koje se tiču jezika i odredba o sticanju dvojnog državljanstva, za to mora da postoji prvo dvotrećinska podrška Skupštine, nakon čega se ide na referendum na koji mora da izađe minimum pola građana upisanih u birački spisak.

Fotografija 5: DVOJNO DRŽAVLJANSTVO – Posljednji pokušaj  „srpskog sveta“ da ustavnim pučem, ostvare ono što nijesu mogli popisnom krađomBeogradski otirači Andrija Mandić i Milan Knežević spremni i na izazivanje oružanog sukoba da bi zadovoljili naloge Beograda

A za promjene Ustava na referendumu mora da glasa tri petine izašlih građana. Dakle Mandić, Knežević, Spajić, Bečić i njihovi poslušnici, ali i njihove beogradske gazde dobro znaju da na legalan i legitiman način nikako ne mogu sprovesti svoju zamisao srbizacije Crne Gore.

Dakle, jedina opcija je ustavni puč koji može dovesti do nestabilnosti čak i sukoba u Crnoj Gori, a zatim i čitavom regionu, jer je dominantna većina crnogorskih građana protiv ovakvog scenarija koji liči na ponavljanje 1918. godine.

Iako je zapad veoma povlađivački nastrojen prema kriminalno-autokratskom režimu u Beogradu, gotovo sigurno neće dozvoliti ovakav scenario koji bi odgovarao jedino geopolitičkoj agendi Putinovog režima u Moskvi.

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more