IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STARA VLAST, DOK ČEKA NOVU, MASOVNO ZAPOŠLJAVA: Uprava Glavnog grada ponovo krši Zakon… (foto)

Dok se čeka odluka Ustavnog suda koja će stvoriti preduslove za proglašenje konačnih rezultata izbora održanih 29. septembra u Glavnom gradu, odlazeća vlast nastavlja sa starim praksama masovnog zapošljavanja.

Još uvijek aktuelna gradska vlast iako je bila predmet istrage Agencije za sprječavanje korupcije u toku predizborne kampanja oglasila je više desetina radnih mjesta, što je bilo direktno kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

No, osim odluke ASK-a da je gradonačelnica Olivera Injac prekršila zakon kad je donijela odluku o besplatnom javnom prevozu u toku septembra masovno zapošljavanje je ostalo bez ikakvog konkretnog odgovora agencije.

Tako je Glavni grad i još uvijek aktuelna vlast mogla da nastavi tamo gdje je stala u septembru, da raspisuje nove konkurse za radna mjesta unutar gradskog sistema.

Iako rezultati izbora još nijesu zvanično proglašeni, te time nije završen izborni proces, vlast u Glavnom gradu, makar po broju konkursa koje su raspisali 16. oktobra 2024. godine, želi da do kraja namiri političke apetite, pa je raspisala više javnih oglasa putem Zavoda za zapošljavanje, gdje traži novi broj raznoraznih savjetnika i viših i nižih referenata.

Čitaj još:   MJESTA GDJE KORONA NE MOŽE DA UĐE: Bili bi sigurni od virusa, kada bi vas pustili unutra! (foto i video)

Članom 44 Zakona propisano je ograničenje zapošljavanja lica na određeno vrijeme u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora, sa izuzetkom da je to moguće isključivo radi obezbjeđivanja neometanog i redovnog odvijanja i funkcionisanja procesa rada tih organa, na osnovu odluke nadležnog tijela ovih subjekata i samo ukoliko je to predviđeno aktom o sistematizaciji radnih mjesta.

Kako izborni proces još zvanično nije završen, jer rezultati nijesu konačni, jasno je da se radi o novom kršenju Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja od uprave Glavnog grada.

izvor: standard.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more