IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUDVA: ANFRIJA Mandić oteo partnera MILOJKU Spajiću- Nova Budva u maju za PES, a u oktobru za NSD… (foto)

Upravo se i zbog toga događa da se ne mogu formirati vlasti na lokalnim izborima, pa se zbog političkog prostituisanja troše vrijeme i novac koji bi inače mogli biti namijenjeni za rješavanje problema građana. Ali zato umišljenim političkim “elitama” ništa ne fali, a građani, ma koga briga za njih

OO Nova srpska demokratija – Budva u nedelju veče je saopštila da je sklopila koaliciju sa “Novom Budvom”.

“Potpisnici očekuju da se ta saradnja u bliskoj budućnosti dodatno produbi jer su strane potpuno saglasne da Budva mora naprijed, uz pozitivnu kampanju, dostojanstven i pošten način učestvovanja u kampanji i svakom javnom nastupu”, navodi se u saopštenju.

I bila bi to sasvim normalna vijest da ista grupa građana Nova Budva samo par mjeseci ranije na lokalnim izborima nije podržala listu Pokreta Evropa sad koju je tada predvodio Predrag Zenović.

“Osnaženi našim partnerima Novom Budvom i Slobodnim građanima, koji podržavaju ovu listu, uvjereni smo u odličan rezultat”, poručio je Zenović prilikom predaje izborne liste 30. aprila ove godine.

Fotografija 1: BUDVANSKE EGZIBICIJE Mandić oteo partnera Spajiću: Nova Budva u maju za PES, a u oktobru za NSD

Lider pokreta Nova Budva je Ilija Gigović koji je tada bio treći na listi. 

Fotografija 2: BUDVANSKE EGZIBICIJE Mandić oteo partnera Spajiću: Nova Budva u maju za PES, a u oktobru za NSDGigović nekad uz Spajićevu umjerenu srpsku struju, sada uz ekstremnog Mandića 

Čitaj još:   BRAVO ZA ZEMLJE KOJE SU NA PRAVOJ STRANI: BiH glasala za Rezoluciju UN- a kojom se osuđuje ruska agresija, evo ko je bio protiv... (foto, video)

Na izborima u maju, PES je osvojio tri mandata, a Gigović je dobio odbornički mandat. Ipak, to nije zaživjelo jer nije došlo do dogovora oko formiranja vlasti zbog čega su raspisani novi izbori za 17. novembar.

Ovo je prvi put u istoriji parlamentarizma da cijeli pokret promijeni stranu samo u roku od pet mjeseci odnosno dva izborna ciklusa.  Očito je da su mnogi principi u crnogorskoj politici pogaženi nakon 30. avgusta 2020. godine, ali ovakva politička prostitucija čini se još nije zabilježena.

Upravo se i zbog toga događa da se ne mogu formirati vlasti na lokalnim izborima, pa se zbog političkog prostituisanja troše vrijeme i novac koji bi inače mogli biti namijenjeni za rješavanje problema građana. Ali zato umišljenim političkim “elitama” ništa ne fali, a građani, ma koga briga za njih

Prije pet dana nosilac liste “Budva naš grad“ Nikola Jovanović saopštio je javno da “devet bezbjednosno interesantnih lica iz organizovanih kriminalnih grupa agitovale su za Novu srpsku demokratiju (NSD)”. Nekoliko dana nakon toga zapaljen je automobil jednom od pripadnika obezbjeđenja Jovanovića! Ako ništa, Gigović i NSD bi morali da se o ovome izjasne!

Čitaj još:   SARAJEVO- Ekskluzivni snimci hapšenja: Munjevita, profesionalna akciju FUP- a... (foto, video)

D.G.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more