IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEHERAN: Iran donio odluku koje ciljeve će gađati ako ih Izrael napadne… (foto, video)

Iran je donio odluku o ciljevima koje bi mogao pogoditi u odgovoru na mogući napad izraelskog režima, rekao je portparol ministarstva vanjskih poslova Irana Ismail Bagei.

TEHERAN: Svijet, Zanimlljivodti, vijesti… ponedeljak, 21.X. 2024… 22: 39… Iran donio odluku koje ciljeve će gađati ako ih Izrael napadne… (foto, video)

Upitan o izvještajima o procurjelim dokumentima koji opisuju mogući izraelski napad na Iran, Bagei je naglasio da je Iran u potpunosti spreman odgovoriti na svaki čin agresije.

Bez obzira na medijske priče, Iran vrlo dobro zna svoj posao, istaknuo je, dodavši da je Teheran donio odluku o izraelskim ciljevima koje će gađati u sklopu iranske odbrambene reakcije.

Odbijajući da komentariše autentičnost izvještaja o dokumentima koji navodno opisuju pripreme Izraela unaprijed za mogući napad na Iran, Baqaei je ponovio da je Iran potpuno spreman odgovoriti na svaki napad.

Čitaj još:   Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, čestitao Novu 2021. godinu građanima Crne Gore... (foto i video)

Iran je 1. oktobra odgovorio na izraelsko ubistvo šefa političkog ureda Hamasa Ismaila Hanijeha, generalnog sekretara Hezbolaha Hasana Nasralaha i generala IRGC-a Abasa Nilforoušana lansiranjem 200 balističkih projektila prema vojnim i obavještajnim bazama Izraela.

Dok je Izrael prijetio osvetom, iranski zvaničnici upozorili su da će Teheranov recipročni odgovor na bilo kakvu izraelsku akciju biti oštar, proporcionalan i dobro proračuna…

BONUS VIDEO: Korkunç! İran Askeri Gücü | İran Ordusu Envanteri | İran Ne Kadar Güçlü?

izvor Antena M.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more