IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI “21.maj”: Zamislimo Crnu Goru u koju vjerujemo i to tako što svakog dana stvaramo bolju zemlju… (foto)

Građanska inicijativa “21.maj” uputila je saopštenje u kojem poziva javnost da zamisli drugačiju Crnu Goru od one u kojoj živimo.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Hajde da zamislimo Crnu Goru koja je sa sebe raskinula lance. Zamislimo Crnu Goru sa suverenom vladom koja nije izgubljena u lavirintima besmislenih ministarstava.

Zamislimo Crnu Goru koja je na vratima Evropske Unije dok su iza nje ostale velikosrpske deluzije i Vučićev “srpski svet”. Zamislimo Crnu Goru u kojoj predsjednici države, vlade i parlamenta zajedno imaju dvjesta godina životnog i profesionalnog iskustva i iza sebe čestitu i nesebičnu društvenu i političku aktivnost.

Zamislimo Crnu Goru bez aktuelne vlasti i opozicije, drugorazrednih i pohlepnih lidera i dirigovanih medija. Zamislimo Crnu Goru u kojoj građani ne prihvataju da budu partijski podanici, niti obmanjivani birači. Zamislimo Crnu Goru koja je građanska i patriotska država u kojoj su svi “listići jednoga cvijeta i u jedan se pupolj odnjihali”.

Zamislimo Crnu Goru koja je jednako prijateljska i iskrena prema svim susjedima.

Čitaj još:   RUSI NISU VIŠE BROJ JEDAN: Turisti iz jedne druge države „otkrili“ Crnu Goru kao top destinaciju... (foto i video)

Zamislimo Crnu Goru u kojoj pravne institucije pošteno i predano rade svoj posao i imune su na političke uticaje. Zamislimo Crnu Goru bez kriminalnih klanova, hronične korupcije i kupljenih diploma.

Zamislimo Crnu Goru u kojoj su preduzetništvo, obrazovanje, nauka, kultura i sport u središtu državne politike. Zamislimo Crnu Goru međugeneracijske solidarnosti sa mrežom humanih i pristojnih zdravstvenih i socijalnih ustanova. Zamislimo Crnu Goru u kojoj smo svi čuvari prostora i životne sredine jer nam je stalo do najljepše Naše.

Zamislimo Crnu Goru čiji građani su spremni da stanu iza opšteg dobra a da ništa ne traže za uzvrat. Zamislimo Crnu Goru u kojoj je SPC skrušeno vratila državi uzurpirane crkve i manastire i u njima zajedno služi sa CPC.

Zamislimo Crnu Goru u koju vjerujemo i to tako što svakog dana stvaramo bolju zemlju.”

izvor Analitika portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more