IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: Posljednji manevar… (foto)

Okupljeni oko destabilizacije države Crne Gore, svako sa svojim nesebičnim prilogom, svako sa svojim ustanovljenim porazom, činioci izvršne vlasti su posegli za svojom ultimom i posljednjim manevrom. Ispalo je da nijedna loša ekonomija, nijedna užasna diplomatija, niijedno urušavanje bezbjednosti, ne može napraviti toliko štete kao izmjena Ustava i projekat dvojnog državljanstva.

piše: Željko Vukmirović

Crnogorska izvršna vlast je, a prateći činjenice, sastavljena od svakakvih ostataka. Prvo je to pripadalo samo Demokratskom frontu. Bar je ta tikva prva pukla.

Tome nisu pomogle ni sve redovne donacije koje su pristizale iz Srbije, koalicija se raspala. Ostaci su se najprije suočili sa nizom poraza, ali onda i dočekali druge raspade koji su im ulili nadu da nije sve tako crno. Uostalom, raspad sistema je za razne ostatke savršen ambijent u kojem mogu nesmetano da funkcionišu. 

Tako su ostacima Demokratskog fronta najbliža braća po oružju postali ostaci Pokreta Evropa sad. Ova grupacija je ionako u startu bila sastavljena od raznih preletača, frustriranih likova i samoproklamovanih autoriteta da je nekakvo eventualno partijsko jedinstvo od početka bilo ravno sferi imaginacije, pete dimenzije, Zoni sumraka. Očekivanja opravdana, ostaci prosuti.

Uz gore pomenute savršeno se uklopila politička partija Demokrate kod kojih su frakcije ustanovljene od poodavno, a zvanični raspad se nameće kao apsolutno suvišan jer bi to bila prva i jedina konkretna stvar koji bi ova partija ikada izvela, a tako nešto već ne dolazi u obzir.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Otirači imaju bolju sudbinu... (foto)

Ova partija se može smatrati glavnim promoterom diletantizma u izvršnoj vlasti. Na kraju, a kako svoje porijeklo potražuju u ostacima partije SNP, važe za iskusne ostatke u izvršnoj vlasti. 

Svaka od pomenutih političkih grupa suočena je sa padom rejtinga. Zato, trebalo je brzo smisliti način da se ostaci ujedine. I da se preživi očigledno loš politički i karijerni angažman. Ne birajući načine. Prema svemu viđenom, ispostavlja se da tu nije bilo nedoumica. I projekat dvojnog državljanstva je zakucao na crnogorska vrata.

Okupljeni oko destabilizacije države Crne Gore, svako sa svojim nesebičnim prilogom, svako sa svojim ustanovljenim porazom, činioci izvršne vlasti su posegli za svojom ultimom i posljednjim manevrom.

Ispalo je da nijedna loša ekonomija, nijedna užasna diplomatija, niijedno urušavanje bezbjednosti, ne može napraviti toliko štete kao izmjena Ustava i projekat dvojnog državljanstva.

Premijer Spajić i predsjednik Skupštine Mandić su lako našli zajednički jezik. Ministar unutrašnjih poslova Šaranović se samo učipio. Prepoznavanje ličnih i političkih interesa, a i materijalne razbibrige, dominira načelima ove ekipe. Interesi Crne Gore se tu nigdje ne spominju.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Spajke Goes To Hollywood- "Crnu Goru je već odradio"... (foto)

Procjene evropskih i regionalnih poznavalaca ovdašnjih prilika prepoznaju smišljotinu koja ne sluti na dobro. Prepoznaju se i prosrpski i proruski interesi.

A tu već Crna Gora nema što da traži. 

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more