IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ROŽAJE TUGUJE: Na ahiret preselili BENJAMIN i SABINA Ljajić, tragično nastradali u teškoj saobraćajnoj nesreći- Dženaza danas… (foto)

Rožaje, 20. oktobar 2024.– Nakon teške saobraćajne nesreće tragično nastradalom koja je pogodila Rožaje i šire područje Sandžaka, danas se klanjaju dženaze Benjaminu Ljajiću (29) i njegovoj supruzi Sabini Ljajić (30), rođenoj Muković. Nesreća koja se dogodila 18. oktobra kod Kolašina odnijela je živote ovog mladog para, ostavljajući neizmjeran bol u porodicama i zajednici.

Dženaza-namaz će se obaviti danas sa ikindije namaza na gradskom trgu u Rožajama, a polazak dženaze zakazan je za 15:25 sati ispred Centralne džamije. Ukop će se izvršiti na porodičnom groblju u Ibarcu, gdje će se hatar održati u porodičnoj kući kod Redžepa Ljajića.

Benjamin je bio sin Saita Ljajića, a iza sebe ostavlja ožalošćenu porodicu, uključujući amidžu Safeta i halu Hatidžu. Sabina ostavlja roditelje, oca Ruždiju i majku Safetu, kao i sestre Aidu i Adelisu. Oba mlada života ugašena su prerano, a cijela zajednica Rožaja i Sandžaka ujedinila se u molitvi i podršci porodicama.

Čitaj još:   JAVNO UPOZORENJE- Ujedinjena crnogorska dijaspora: Arben JAKUPI uticao na birače iz DIJASPORE da ne glasaju na predsjedničkim izborima... (foto)

Sabina Ljajić ostavlja za sobom roditelje, oca Ruždiju Mukovića i majku Safetu, te svekra Saita i sestre Aidu i Adelisu. Njihova prerana smrt potresla je cijelu zajednicu, a predsjednik Opštine Rožaje, Rahman Husović, izjavio je da cijela zajednica dijeli tugu s porodicama Ljajić i Muković.

Hatar za preminule će se održati u porodičnoj kući kod Redžepa Ljajića u Ibarcu.  Predsjednik Opštine Rožaje, Rahman Husović, izjavio je:

„Ova tragedija je duboko potresla sve nas. Zajedno u tuzi, molimo se za njihov vječni mir i snagu njihovim porodicama da izdrže ovaj neizmjeran bol.“

Ovi trenuci podsjećaju na riječi Muhammeda, s.a.v.s., koji je rekao:

„Onaj ko vjeruje u Allaha i Sudnji dan, neka govori ono što je dobro ili neka šuti.“

U ovim teškim trenucima, svi dijelimo bol i upućujemo dove. Neka im je vječni rahmet.

izvor: sandzakdanas.rs

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more