IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS Zeta: Nepokorna Zeta, kolijevka crnogorske državnosti… (foto)

Nedavno objavljeni rezultati popisa stanovništva koji se odnose na najmlađu crnogorsku opštinu mnoge su možda iznenadili. Mnoge ali ne i one koji poznaju duh, mentalitet i iskonski prkos zetskog naroda, koji ga je krasio kroz istoriju. Kroz slavnu istoriju Zete, luče crnogorske državnosti, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS- a Zeta.

“Posljednjih par godina svjedočili smo zaista besprizornim primjerima indoktrinacije, političkih pritisaka kroz institucionalne i vaninstitucionalne mehanizme predstavnika lokalne vlasti u Zeti.

Svjedočili smo primjerima koji su bili predmet zgražavanja i nerijetko podsmijeha čitave crnogorske javnosti, a koji su uglavnom bili vezani za negiranje svega što ima veze sa državnošću Crne Gore.

Nove zastave, simboli, šovinistički pirovi, a posebno kontribucija i direktan interes susjedne Srbije za svaki od tih procesa nijesu na kraju bili dovoljni da pobijede nesalomljiv duh časnih Zećana”, navode u saopštenju.

Čitaj još:   TURSKI ČAJ, OD PAPATIJE: Blag i ukus, dobar zaštitnik zdravlja...

Uz, kako dodaju, poštovanje izjašnjenja svakog stanovnika Zete, pokazalo se da dominantnu većinu stanovništva, bez obzira na sve ove faktore i trendove čine Crnogorci.

“Uz utabane temelje crnogorskog i građanskog karaktera slavne Zete, čekamo na nove, očajne pokušaje izmjene njenog karaktera kroz koncert Jelena Karleuše, koja bi, za pojam nove vlasti, trebala da bude prilog emancipaciji i napretku ove sredine.

Nego, dok god neko misli da je to ispravan put, možemo biti mirni da će, ipak, u svakoj ozbiljnoj situaciji preovladati zdrav razum časnih Zećana. Zeta će ostati crnogorska i građanska”, zaključuju u saopštenju.

izvor Standard portaal.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more