IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽESTOKA REAKCIJA IZ TURSKE AMBASADE U SARAJEVU: Neprihvatljivo predstavljanje Alije Izetbegovića jednakim ratnim zločincima… (foto)

“Naravno da je neprihvatljivo predstavljanje rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića jednakim osobama koje su osuđeni ratni zločinci. Čekamo saopćenje iz OHR-a”, odgovorili su iz Ambasade Turske na upit Patrije.

ANKARA: Svijet, Crna Hronika, vijesti… 16.X. 2024… 21: 59… ŽESTOKA REAKCIJA IZ TURSKE AMBASADE U SARAJEVU: Neprihvatljivo predstavljanje Alije Izetbegovića jednakim ratnim zločincima… (foto)

Ured za komunikacije Ambasade Republike Turske u Sarajevu uputio je reakciju na izjednačavanje Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH i ratnog zločinca Ratka Mladića kako je to izgovorio u istoj rečenici visoki predstavnik Christian Schmidt u petak na Face TV u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem.

“Naravno da je neprihvatljivo predstavljanje rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića jednakim osobama koje su osuđeni ratni zločinci. Čekamo saopćenje iz OHR-a”, odgovorili su iz Ambasade Turske na upit Patrije.

Čitaj još:   VIC DANA Zamislite u specijalnoj jedinici STE, Кoga bi ste vi spasili??? (ludnica)

Tokom jučerašnjeg dana uslijedile su brojne reakcije, ali one iz međunarodne zajednice su izostale. Ovo je prva reakcija jedne članice UO Vijeća za implementaciju mira (PIC) koje imenuje visokog predstavnika. Turska predstavlja zemlje Organizacije islamskih zemalja (OIC).

Tokom dana oglasili se se iz OHR-a i pokušali ublažiti ono što je izgovorio Schmidt ističući da su neutemeljene “sve zlonamjerne i pogrešne tvrdnje kojima se sugeriše da visoki predstavnik namjerno izjednačava prvog predsjednika Predsjedništva BiH Aliju Izetbegovića s presuđenim ratnim zločincem Ratkom Mladićem”.

No, bez obzira na ovo pojašnjenje evidentno je da je Schmidt govorio u množini o “slikama u udžbenicima”.

izcor SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more