IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO TUGUJE: Na ahiret preselila DŽEJLA Drapić (16)- Roditeljima bila i ostala sjaj u očima i duši- Danas dženaza… (foto)

Objavljena je smrtovnica Džejle Drapić, šesnaestogodišnje djevojčice koja je preminula u petak, 11. oktobra, u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Dženaza Džejli će biti klanjana danas na mezarju Nišan – Jarčedolima u 16:15 h.

Ožalošćeni su njeni majka Džemila, otac Muamer, sestra Ajla, braća Armin i Amer, kao i brojna rodbina i prijatelji. Ova tragedija je duboko potresla sve koji su je poznavali i voljeli.

Prema dostupnim informacijama, Džejla je preminula nakon komplikacija koje su nastale tokom stomatološke intervencije. Djevojčica je na KCUS dovezena u teškom stanju, a nakon operacija nažalost je izgubila bitku za život.

Roditelji su Džejlu odveli u privatnu stomatološku ordinaciju zbog bolova u zubu, ali je, prema izvorima, nakon vađenja zuba njeno stanje naglo pogoršalo. Uputili smo upit KCUS-u za dodatne informacije o ovom tragičnom događaju.

Nakon što je izvađen zub u privatnoj ordinaciji, situacija se naglo pogoršala. Gnoj iz zuba proširio se niz vrat, izazvavši ozbiljnu infekciju koja je rezultirala razvojem sepse.

Djevojka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gdje su ljekari uložili maksimalne napore da je spasu, ali, nažalost, komplikacije su bile fatalne.

Nakon što je vijest objavljena u medijima, na društvenim mrežama se oglasio i otac djevojčice.

Sarajevom je odjeknula vijest o njenom prerano okončanom životu, dok su se od tinejdžerke oprostili brojni prijatelji, kolege i poznanici koji su izrazili saučešće porodici.

Čitaj još:   Sarajevo se oprašta: Na ahiret preselila lijepa DŽEJLA Drapić- Bila simbol radosti, vedrine i mladosti... (foto)

Društvene mreže preplavljene su porukama tuge i sjećanjima na zajedničke trenutke koje su mnogi podelili sa njom, ukazujući na dubok trag koji je ostavila u srcima svih koji su je poznavali.

“Neka ti je rahmet duši, ti si sada među anđelima, da ti dragi Allah da lijepi dženet a porodici Sabut. Svojim roditeljima si bila i ostala sjaj u očima i duši, nikada te preboljeti neće, prerano si nas napustila anđele”, “Prerano si nas napustila naša ljepotice, samo nam ostaje moliti Allahu da ti podati lijepi dženet”, “Gdje li je kupio diplomu!”, poruke su poznanika i prijatelja porodice.

Od tinejdžerke se oprostila i škola koju je pohađala.

– Ruži nerascvjetaloj. Jednom će sve opet biti tmina. Sunce će kao gumicom izbrisano biti i nebo će nam biti glina. Ali, Onaj koji briše, obećanje je dao da ne postoji kraj. Opet će nutrina obući staro odjelo. Svjetlo će nam biti samo naše djelo. U beskraju kao vrutak tragovi mirisa tvog ispuniše svaki kutak vrta dženetskog, nerascvetala Ružo naša. Na Ahiret je preselila naša bivša učenica. Neka joj dragi Allah podari lijepi Džennet, a porodici sabur – napisala je škola u svom posljednjem pozdravu.

Čitaj još:   SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Oteo, silivao i zvijerski ubio TROGODIŠNJU ANĐELINU, pa se vratio na slavlje... (foto, video)

izvor: ekskluziva.ba, SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more