IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ONI HAPSE, ALI OPET ISTO: U sarajevske škole stigle nove dojave o bombama… (foto)

Odmah nakon primljenih dojava, prema ustaljenoj proceduri, škole su evakuisane i policija obezbjeđuje mjesto do dolaska ekipa koje će uraditi KDZ pregled školskih objekata.

U više srednjih škola na području Sarajeva jutros su ponovo stigle dojave o bombama. 

Nezvanično saznajemo da je jedna od dojava stigla u Srednju medicinsku školu Jezero, a koja je na meti dojavljivača bila jučer, ali i prošle sedmice. U toj školi nastava će se danas održavati online.

Dojava je, takođe, stigla i u Mašinsku tehničku školu gdje su učenici evakuisani nakon svega 20-ak minuta nastave.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo Operativni centar MUP-a KS iz kojeg su nam potvrdili da su dojave o bombama stigle u više škola…

– Trenutno utvrđujemo tačan broj škola, kazali su nam.

Odmah nakon primljenih dojava, prema ustaljenoj proceduri, škole su evakuisane i policija obezbjeđuje mjesto do dolaska ekipa koje će uraditi KDZ pregled školskih objekata.

Čitaj još:   VELIKA TUGA u GORAŽDU: Sutra dženaza EMIRI Maslan, iza nje su ostali sin, majka, brat... (foto)

Podsjećamo, sarajevska policija je sinoć uhapsila dvojicu maloljetnika koji se sumnjiče da su slali lažne dojave o bombama, dok je jedan od ranije uhapšenih maloljetnika sinoć predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Jučer je, takođe, održan i sastanak predstavnika Vlade KS, predvođenih premijerom Nihadiom Ukom i resornom ministricom Naidom Hota-Muminović sa delegacijom Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola KS.

O tome šta je sve dogovoreno na jučerašnjem sastanku Oslobođenje je pisalo sinoć, a riječ je o 11 zaključaka koji bi trebali doprinijeti smanjenju broja ovakvih slučajeva.

izvor (SB)