IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZGLEDA DA SE VRIJEME MIJENJA: Donosimo vremensku porognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove je moguća magla…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti… 16.X. 2024… 07: 59… IZGLEDA DA SE VRIJEME MIJENJA: Donosimo vremensku porognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovin sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove je moguća magla.

U kasnim večernjim satima na zapadu i sjeverozapadu Bosne očekuje se slaba kiša. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 27 °C…

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša. Padavine uglavnom u zapadnim, sjeverozapadnim, djelimično centralnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 22 °C.

Čitaj još:   VRIJEME SE MIJENJA: Danas oblačno, maksimalna temperatura 24 stepena...

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 25 °C.

U subotu prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake.

Tokom poslijepodneva jače naoblačenje praćeno kišom očekuje se u zapadnim područjima Bosne, a do kraja dana i tokom noći u većem dijelu zemlje. Vjetar slab na sjeveru zemlje sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na jugu zemlje do 22 °C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more