IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOL, SUZE, TIŠINA IZNAD JUBLANICI: ENES Džino ukopao devet članova porodice… (foto)

Novinari Faktora zatekli su Enesa Džino uplakanog i shrvanog od bola dok uči Fatihe svakome pojedinačno pred današnju dženazu u Jablanici.

“Drvetero iz porodice od snahe je preminulo. Otac, majka, brat, nevjesta… U dvije kuće su bili. Jednog smo našli živog ali je zbog posljedica povreda preminuo. Nisu imali šanse da se spase“, govori Džino sa suzama u očima.

Ističe da snaha još uvijek nije svjesna šta se dogodilo.

Razgovarali smo i sa Kenanom Velićem. U poplavama koje su početkom oktobra gotovo izbrisale sa zemlje Donju Jablanicu izgubio je sestru i zeta, cijeli familiju sa sestrine i zetove strane.

“Ostala je tetka. Ostalo smo mi. Edi Tufek jedini je preživio, od sestre sin. Ima osam godina. On je svjestan, stabilan, trenutno je na intenzivnoj u Mostaru. Želim se zahvaliti ljudima koji pomažu. U ovom trenutku Mostar nije razdvojen. Da je barem uvijek ovako, a ne samo kad nas zadesi nevolja“, kaže Velić kroz suze.

Čitaj još:   NOVI SIMPTOMI KORONE: Ne treba ih zanemariti... (foto i video)

Ističe da su kuće u kojima su živjeli njegovi članovi porodice nestale sa lica mjesta.

Sve je nestalo. Samo da dječak bude dobro. Ne možemo mi vratiti mamu i tatu, ali mu sigurno ljubavi neće faliti. Bili smo uvijek zajedno i prije ove nesreće, sada ćemo biti još više ujedinjeni da dječak odraste u ljubavi”, kaže Velić i odmahuje rukom da više ne može govoriti i dodaje: “Ne mogu, izvinite. Sad kad sam vidio ove tabute ne osjećam se dobro”.

Dženaza žrtvama poplava u Jablanici počela je u 14 sati. Vjerski obred predvodio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

izvor: faktor.ba-krajina.ba

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more