IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA NA NEBU- Avion sa “sokolima” kružio više od 40 minuta: Aerodrom u Podgorici u dubokom snu… (foto)

Aerodromi Crne Gore gube trku sa Tiranom zbog odluka koje su dovele do smanjenja broja letova niskobudžetnih kompanija, a noćni letovi su stara boljka.

Avion bugarske kompanije “BH air” koji je prevozio naše fudbalere i stručni štab kružio je više od 40 minuta crnogorskim nebom, čekajući da sleti na podgorički aerodrom.

To je moguće vidjeti na aplikaciji Flightradar24.

Naime, avion je, kako se može vidjeti, uglavnom kružio iznad Herceg Novog.

Portal RTCG piše da je razlog za to činjenica što aerodrom u Podgorici ne radi prije 5.30 pa je zbog toga bilo nemoguće da se avion sleti.

Reagujući na medijske objave, iz ACG oglasili su se saopštenjem u kojem navode da Aerodrom “nije bio u dubokom snu”, već naprotiv.

-U tekućoj ljetnjoj sezoni, Aerodrom Podgorica je otvoren za saobraćaj od 7 sati, što znači da smo avionu “Bulgaria Air” omogućili da sleti sat i po ranije – u 5.23 je završen obilazak manevarskih površina, a avion je sletio u 5.31, naveli su oni.

Čitaj još:   Fejzić, MARKU Kovačeviću: U meni nećete naći mržnje prema nikome, a vi se pogledajte u ogledalo...

Kako kažu, avion nije sletio sa bilo kakvim zakašnjenjem.

Nadalje ističu da je avio-kompanija koja je prevozila našu fudbalsku reprezentaciju iz Kardifa znala da je Aerodrom podgorica otvoren za saobraćaj od 7 sati.

-Prihvatili su ponudu da vanredno slete u 5.40 što su, dakle, znali značajno prije polaska iz Kardifa. Zašto je kompanija odlučila da poleti još ranije – pitanje je za njih, poručuju iz podogričkog Aerodroma.

Dodaju da otvorenost aerodroma za saobraćaj i radno vrijeme zaposlenih na aerodromu nijesu jedno isto.

-Konkretno, tokom ljetnje sezone koja u avijaciji traje do kraja oktobra, radno vrijeme zaposlenih počinje u 4.45 sati, dok se od 7 realizuje saobraćaj. Jasno je, dakle, da smo jutros, uz dodatne napore Tehničke službe, Službe planiranja i upravljanja saobraćajem…

Službe zemaljskog opsluživanja, Službe bezbjednosti i Spasilačko- vatrogarske službe, opslužili ovaj avion i njegove putnike – prije vremena. Dodatni senzibilitet je iskazan jer je riječ o crnogorskoj reprezentaciji, zaključuju u reagovanju.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more