IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolaidis- RAJO Mandić je u pravu: Treba usvojiti zakon protiv stranih agentura, koji bi ugasio njegovu partiju… (foto)

Zanimljiva koincidencija… Baš danas s pravom ugledni BBC objavio je reportažu iz Crne Gore. U tekstu je riječ o ruskim i ukrajinskim migrantima koji žive u Crnoj Gori. Naveden je primjer ukrajinskih humanističkih i prozapadnih organizacija koje djeluju u našoj zemlji. Da ne bi, ne bilo primijenjeno, Andrija, „Dalaj Lama“ naše politike, taj vajni proevropljanin i prijatelj NATO, njih da gasi?

Andrija Mandić i Milan Knežević (Foto: Miraš Dušević/CdM)Andrija Mandić i Milan Knežević (Foto: Miraš Dušević/CdM)

Piše: Andrej Nikolaidis, kolumnista CdM-a

Ljudi moji, što je Andriji i Milanu? Zašto praktično traže da njihove partije i mediji budu ugašeni jer su agenti stranog, tačnije: ruskog i beogradskog uticaja, o čemu sve znaju ptice na grani i ribe u Morači?

Nije, naravno, Andrija mislio da ide kontra sebe. On bi da gasi proevropske medije i NVO-e. Ono što on traži kopija je Putinovog zakona koji je ozvaničio lov na prozapadne vještice u Rusiji.

Zanimljiva koincidencija… Baš danas s pravom ugledni BBC objavio je reportažu iz Crne Gore. U tekstu je riječ o ruskim i ukrajinskim migrantima koji žive u Crnoj Gori. Naveden je primjer ukrajinskih humanističkih i prozapadnih organizacija koje djeluju u našoj zemlji. Da ne bi, ne bilo primijenjeno, Andrija, „Dalaj Lama“ naše politike, taj vajni proevropljanin i prijatelj NATO, njih da gasi?

Da vidimo koliko će ovaj provincijski, petparački cirkus sa „prozapadnom“ i „pro-EU“ Andrijinom parlamentarnom većinom trajati. Ne dugo, svakako. Jer bi količina laži na kojima počiva vladajuća koalicija izazvala ozbiljan napad zavisti i kod barona Minhauzena. A laž nije trajan temelj. Laž je, zapravo, dobra samo kao temelj propasti. I to će Crna Gora naučiti na teži način.

U međuvremenu, Andrija ne patiše. Ne samo da predlaže usvajanje kopije Putinovih anti-NATO zakona, nego ne prestaje da baca balvane na put Crne Gore u EU. Koji vodi preko Hrvatske, sviđalo se to nekome ili ne.

Čitaj još:   BERLIN: Vedad Ibišević, djeci iz Vlasenice poslao bajramluke... (foto)

Danas je na Cetinju opet provocirao Hrvatsku.  Evo izvještaja CDM-a: Mandić je, između ostalog, kazao da je danas 90 godina od kako je pala prva žrtva fašizma u Evropi.

“A to je bio viteški kralj Aleksandar Karađorđević. On je bio jedini kralj koji je rođen u ovom gradu i unuk Kralja Nikole. Jedna velika istorijska ličnost. Zaslužuje da mu na Cetinju pomenemo ime i da kažemo da je bio prva žrtva fašizma u Evropi. Imamo na što da se oslonimo i imamo pred kim i sa čim da se pred svijetom pokažemo…’, poručio je Mandić”.

Jer, vidite, atentat na tiranina Karađorđevića koji su izveli pripadnici hrvatskih i bugarskih organizacija bio je, po Mandiću – akt fašizma. “Čovjek koji će nas uspravne uvesti” u EU se, eto, nije zajebao pa kao prve žrtve fašizma pomenuo familiju Zvicer, koju su na Cetinju masakrirali Aleksandrovi dželati. A, to ne.

Umjesto toga, Mandić nastavlja da nateže vladu i provocira Spajića. I neće stati dok ne potroši Spajića i ne oburda Crnu Goru.

Da sam ja Milojko, a na moju, kao i njegovu sreću – nisam, uradio bih sljedeće. Podržao bih Mandićev zakon. Ali da bude usaglašen sa EU zakonodavstvom. Jer Crna Gora, još uvijek, makar formalno nije Vučićeva kolonija. Nego NATO zemlja koja želi u EU. Naša je obaveza da zakonodavstvo usaglasimo sa EU.

Stoga zakon koji Mandić predlaže treba usaglasiti sa aktivnostima, odlukama i zakonima Evropske unije usmjerenim protiv Putinovih agentura. Tačnije: protiv ne-EU i ne-NATO entiteta i njihovog malignog uticaja. Vrlo precizno, Andrijin…

Čitaj još:   ŠTA RADI MUP: JEZIVE PRIJETNJE, PSOVKE I UVREDE ZA UČESNIKE PATRIOTSKIH AUTO KOLONA

Sve ostalo može izgledati kao “pametan” kompromis i “kupovina vremena”. Ali ta perspektiva nije rezultat mudrosti, nego slabosti. Koja udarnički radi protiv Crne Gore i njenog puta u EU. Jer zapravo samo jača Mandića i napore Moskve i Beograda da spriječe punu integraciju Crne Gore na zapad, gdje joj je mjesto.

(Mišljenja i stavovi kolumnista nisu nužno stavovi redakcije CdM- a)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more