IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Američki mediji: Izrael kreće u odmazdu; iranski general Bagheri rekao šta ih čeka ako uzvrate… (foto)

Glavni načelnik iranskih oružanih snaga general major Mohammad Bagheri zaprijetio je da će gađati izraelsku infrastrukturu ako budu poduzete nove mjere odmazde protiv Teherana, prenosi BBC…

Američka novinska stranica Axios izvještava da će Izrael pokrenuti “veliku odmazdu” na iranski raketni napad u roku od nekoliko dana koji bi mogao ciljati postrojenja za proizvodnju nafte u Iranu.

Sinoć je Benjamin Netanyahu rekao da je Iran napravio “veliku grešku” svojim napadom i da će “platiti za to”.

Glavni načelnik iranskih oružanih snaga general major Mohammad Bagheri zaprijetio je da će gađati izraelsku infrastrukturu ako budu poduzete nove mjere odmazde protiv Teherana, prenosi BBC.

– Ako Izrael želi nastaviti ove zločine ili želi učiniti bilo što protiv našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, večerašnja operacija će se ponoviti nekoliko puta u još jačem obliku i gađat ćemo svu izraelsku infrastrukturu – rekao je sinoć Bagheri.

Također je poručio da je Korpus iranske revolucionarne garde – najelitnija nacionalna vojna jedinica – spreman defanzivno i operativno ponoviti raketni napad koji je u utorak izveo protiv Izraela s “višestrukim intenzitetom”.

Čitaj još:   NA AMERIČKOJ CRNOJ LISTI I DVA DRŽAVLJANINA CRNE GORE... (foto)

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu već je obećao da će se Iran suočiti s teškim “posljedicama” napada.

Vijeće sigurnosti UN-a sa sjedištem u New Yorku zakazalo je hitan sastanak o eskalaciji sukoba na Bliskom istoku za srijedu u 10 sati po lokalnom vremenu, na zahtjev Francuske i Izraela.

Izraelski ambasador pri UN-u Danny Danon poručio je u pismu vijeću da iranski napad balističkim projektilima na Izrael “pokazuje da je ofanziva koju provode Iran i njegov novi predsjednik samo privid i da odluke u Iranu donose vrhovni vođa i Revolucionarna garda”.

Optužuje Iran da pokušava uništiti Izrael “vatrenim obručem sa sedam frontova” i poziva Vijeće sigurnosti da osudi iranski napad i označi njenu Islamsku revolucionarnu gardu terorističkom organizacijom.

izvor Faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more