IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZENICA U SUZAMA: Na Ahiret preselio legendarni i ugledni sportski radnik, trener i bh. selektor Albin Kapić- Dženaza sutra… (foto)

Dženaza uglednom sportskom radniku, treneru i selektoru Albinu Kapiću biće klanjana sutra (subota), potvrđeno je Zenicablogu. Albin KAPIĆ je prestalo da kuca srce nakon kraće bolesti.

Albin Kapić je preselio na Ahiret kasno sinoć u 46. godini život. Dženaza namaz će se klanjati u subotu u haremu Čaršijske džamije u Zenici, poslije podne namaza u 13.15, a ukop će potom biti obavljen na mezarju Prašnice.

Bivši ragbi reprezentativac i selektor Albin Kapić preminuo je u četvrtak u 46. godini, potvrdio je Feni predsjednik Ragbi kluba Čelik Samir Fetić.

Bio je i selektor bh. reprezentacije u ovom najtrofejnijem bh. kolektivnom sportu, te ponajbolji igrač Čelika. Igrao je i u Češkoj, a njegova cijela porodica bila je mnogo posvećena ragbiju.

Čitaj još:   ARLAUČE MILE DODIK IZ BEOGRADA O GRANICI: "Bit će kako Srbija kaže..."

Otac Mirsad je od prvog dana osnivanja bio u Čeliku, bio je i prvi kapiten ragbi reprezentacije BiH, a braća Mirza i Benjamin također su bili reprezentativci BiH.

izvor: zenicablog.com

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more