IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BH DIJAMANT NEZAUSTAVLJIV: Edin Džeko postigao sjajan gol! Fenerbahče silovit na obali CRNOG MORA, kao gost savladao Rizespor sa visokih 0: 5… (foto, video)

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nastavlja briljirati na početku nove takmičarske sezone u dresu Fenerbahčea…

RIZE: Svijet, Sport, Zanimljivosti, ponedeljak, 26. VIII 2024… 00: 24… BH DIJAMANT NEZAUSTAVLJIV: Edin Džeko postigao sjajan gol! Fenerbahče silovit na obali CRNOG MORA, kao gost savladao Rizespor sa visokih 0: 5… (foto, video)

EDIN Džeko je iskoristio odličnu asistenciju Muldura i iskosa pogodio u suprotnu mrežu u maniru najkvalitetnijih svjetskih napadača, kakav Edin svakako i jeste…

Fenerbahče je večeras u III kolu turske Superlige kao gost savladao Rizespor sa visokih 5: 0…

Već u 15. minuti, Fred je zabio za vodstvo Fenera i najavio svoju sjajnu večer, da bi se na drugi gol čekalo sve do 53. minute.

Tada je na scenu stupio naš Edin Džeko, koji je nakon asistencije Muldura majstorski pogodio za 2:0.

Za Edina Džeku je to bio već sedmi gol u ovoj sezoni, a treći u Superligi.

Već u 60. minuti, Fred postiže svoj drugi gol za 3:0, da bi četiri minute kasnije kompletirao hat-trick.

Čitaj još:   OSJEĆATE Mučnine na putovanjima: OVO su namirnice koje morate imati pri ruci... (foto)

Dvije minute kasnije, tačnije u 66. minuti, Alikulov postiže autogol za visokih 5:0 za Fener, što se na kraju ispostavio i kao konačan rezultat susreta.

Edin Džeko je na terenu proveo 70 minuta, kada ga je zamijenio En Nesyri. U timu Rizespora je od prve minute zaigrao Varešanović, dok je Hadžiahmetović ušao sa klupe.

Inače, Džeki je ovo bio treći pogodak u tri utakmice turske Super lige, odnosno u prva tri kola bio je strijelac na svakom od tri susreta.

Ujedno je u kvalifikacijama za Ligu prvaka postigao četiri gola pa je ukupno već na sedam postignutih pogodaka na početku nove sezone. Osim toga protiv Lillea u kvalifikacijama je upisao i jednu asistenciju.

Buljubašić večeras nije dobijao šansu za igru, baš kao ni Krunić u timu Fenera, s tim što ovaj bh. reprezentativac nije bio ni u kadru.

BONUS VIDEO: Edin Džeko Golü| Rizespor- Fenerbahçe 0- 2 MAÇ ÖZETI | Trendyol Süper Lig 2024- 2025

Čitaj još:   BRISEL- Evropsko prvenstvo za odbojkašice: Turska šampion Evrope, u velikom finalu savladana SRBIJA sa 3: 2... (foto, video)

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more