IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDREJ Nikolaidis: Ne daj se Aco- litije za litijum… (foto, video)

Zapad nema ništa sa protestima protiv iskopavanja litija u Srbiji. Jer Zapad je pod afričkim uslovima dobio to blago usred Evrope. I šta sad- Zapad organizuje proteste protiv milijardi koje će u Srbiji zaraditi, pokušavajući da svrgne Vučića, jedinog čovjeka koji je garant tog posla?

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, utorak, 13. VIII 2024… 10: 53… ANDREJ Nikolaidis: Ne daj se Aco- litije za litijum… (foto, video)

I da se ravno sa Putinovog minder nije javio Emir Kuturica i podržao proteste, bilo je jasno ko je istinski organizator.

Piše: Andrej Nikolaidis, kolumnista CdM- a

Ko mu i zašto prijeti najbolje zna Vučić. Jer on je još jedan autokrata čije gadluke Zapad što toleriše, što u njima asistira, jer od toga ima koristi. Između demokratije i litija u Srbiji Zapad će uvijek izabrati litij.

Ako je cijena za litij te oružje koje Vučić šalje Ukrajini i Izraelu to da se na oba oka zažmuri na širenje Srpskog sveta na BiH i Crnu Goru– ah, šta da se radi: niko kajganu nije napravio bez razbijenih jaja. Neće valjda čuvena zelena agenda stati zbog nekakvih Bošnjaka i Crnogoraca.

Pri čemu su drugi malobrojni a prvi muslimani: što znači da je njihova specifična cijena u odnosu na litij neznatna– i manja od zanemarive.

Čitaj još:   Džo Bajden (81) se povukao iz predsjedničke utrke, odslužit će mandat do kraja... (foto, video)

O uništenju rijeka, plodne zemlje i stanovništva koje je ima nesreću da se okući u blizini rude koja je zelenom Zapadu nužna da bi čuvao prirodu, izlišno je i govoriti.

Rekao bih, još, da Vučić proklinje dan kada je Bog metnuo litij u srpsku zemlju. Jer je litij, koji je možda isprva doživljavao kao blago, postao njegovo prokletstvo. Jer: kad se povlače granice interesnih zona, ono gdje ima litija ide zapadu. Sada to treba objasniti Rusima i njihovim falangama u Srbiji: od SPC naniže.

Tragedija ideologa Velike Srbije je u tome što samo Zapad, koji mrze, može omogućiti, uz adekvatnu cijenu, recimo u litiju, ostvarenje njihove velikodrżvne utopije – dok je Rusija, koju obožavaju, neporeciva smetnja tome.

Velika Srbija se vratila kući. Da, Velika Srbija je toksična: i bukvalno. Nekad se ona manifestuje u masovnim grobnicama sa lijeve, nekad kao zauvijek zagađena zemlja sa desne strane Drine, a nekad su ukaže u formi leševa koje Drina nosi.

I jedno i drugo i treće cijena je Velike Srbije.

Na dočeku srpskih sportista u Beogradu masa se ponašala šizofreno. Istovremeno je pjevala Danicu Crnogorčević i skandirala protiv zapadnjačke eksploatacije litija.

Jebi ga, mili moji. Ako hoćete da se vaš rod veseli kao u himni Srpskog sveta i da se vaš barjak po čitavom Balkanu vije, od Prizrena do Rumije, dozvolu za to moraćete platiti litijumom.

Čitaj još:   ANDREJ NIKOLAIDIS: Fati Orlović, ubili su muža i više od dvadeset članova porodice... (foto)

BONUS VIDEO: Stupar: Vučić će imati puno problema sa surovim Rio Tintom

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more