IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOJKO Spajić u Pljevaljima: Obećao toplifikaciju, “Brzo kreću radovi”… (foto, video)

Premijer Milojko Spajić najavio je večeras kako će brzo početi radovi na toplifikaciji Pljevalja…

PLJEVLJA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, ponedeljak, 29. 07. 2024… 18: 33… MILOJKO Spajić u Pljevaljima: Obećao toplifikaciju, “Brzo kreću radovi”… (foto, video)

Vlada će nastaviti da ulaže u sve projekte koji donose dobrobit Pljevljima, poručio je premijer Milojko Spajić i dodao da ga raduje konačan početak radova na toplifikaciji.

Iz Elektroprivrede (EPCG) su saopštili da je menadžment te kompanije, na čelu sa izvršnim direktorom Ivanom Bulatovićem, ugostio danas u Termoelektrani (TE) Pljevlja Spajića i ministra energetike Sašu Mujovića, koji su, u sklopu radne posjete tom gradu, obišli proizvodni objekat i početnu tačku Primarnog toplovoda od TE do grada, kojim je započeta četiri decenije čekana toplifikacija grada pod Golubinjom.

Milojko Spajić je rekao da će Pljevlja najzad dobiti ono što decenijama zaslužuju.

On je dodao da očekuju da radovi napreduju po planu.

„Siguran sam da će resorno ministarstvo i EPCG uspješno izvesti ovaj projekat, a Vlada će nastaviti da ulaže u sve projekte koji donose dobrobit Pljevljima i Crnoj Gori, ne samo u sferi energetike, nego i u pogledu saobraćajne povezanosti sa drugim gradovima”, poručio je Spajić.

Čitaj još:   HOROR: Veteranu smetao rođendan djeteta u komšiluku, raznio vlastitu kuću...

Bulatović je istakao da toplifikacija Pljevalja predstavlja jedan od ključnih projekata EPCG u tom gradu.

On je naveo da će prva faza donijeti toplifikaciju za uži centar grada, ali i gašenje kotlarnice na ugalj koja se nalazi u prizemlju stambene zgrade u samom srcu grada i koja je jedan od najvećih zagađivača u Pljevljima.

„Takođe, veoma su važni i drugi projekti na kojima uveliko radimo, prvenstveno ekološka rekonstrukcija TE Pljevalja, zatim mHE Otilovići i izmještanje Ćehotine“, kazao je Bulatović.

Uskoro brže do Podgorice

Spajić je kazao i da će uskoro biti urađeno idejno rješenje brze ceste od Crnče do Pljevalja i dalje preko Goražda do Sarajeva.

-To je jedan od ključnih putnih pravaca. Trenutno se do Pljevalja putuje dva i po sata od Podgorice a uskoro će biti ispod dva sata, ali prrvo da riješimo put Vrulja Mijakovići. Kada se završi brza cesta biće potrebno sat i po“, rekao je Spajić.

BONUS VIDEO: Milojko Spajic o pocetku realizacije projekta toplifikacije Pljevlja

Čitaj još:   ŽENEVA: HOĆE li će roboti ubice vladati planetom???

Izvor rtcg.me i vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more