IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA DRAMA na Euru 2024: Fudbalski/ Nogometni savez Kosova, uputio žalbu UEFA- i, zbog prizora na utakmici između Srbije i Slovenije… (foto, video)

NSK će nastaviti da promoviše prave vrijednosti fudbala/ nogometa i jedinstvo poštovanje svih uključenih u nogomet“, navodi se u pismu…

MINHEN: Svijet, Sport, vijesti, petak, 21, 06. 2024… 08; 52… NOVA DRAMA na Euru 2024: Fudbalski/ Nogometni savez Kosova, uputio žalbu UEFA- i, zbog prizora na utakmici između Srbije i Slovenije… (foto, video)

Nogometni savez Kosova najavio je novu žalbu koju planira da pošalje UEFA zbog nacionalističkog i rasističkog ponašanja srpskih navijača.

„Nogometni savez Kosova obavještava javnost da je pripremio sljedeću žalbu UEFA-i na ponavljanje ponašanja sa nacionalističkom i rasističkom retorikom srpskih navijača na utakmici Grupe C EURO 2024 između Slovenije i Srbije, koja je održana u četvrtak u Munchenu.

NSK najoštrije osuđuje nacionalističke poruke i postavljanje srpske zastave sa mapom Kosova i natpisom „Nema predaje“. Ponavljanje ovakvog ponašanja na nogometnim stadionima, čak i nakon prethodnih kazni UEFA, je neprihvatljivo i zahtjeva veću rigoroznost organa UEFA za donošenje odluka.

Čitaj još:   KOME SMETA JUSUF NURKIĆ: Majicom veliča i oduševio je navijače u BiH... (video)

Poruke sa šovinističkom retorikom su skandalozne, proturječne vrijednostima koje sport prenosi i podriva osnovne principe UEFA. Još jednom pozivamo organe UEFA da budu rigorozniji protiv ponavljanja ovakvih neprijateljskih poruka prema našoj zemlji, kao ravnopravnoj članici sa svim ostalim zemljama u evropskoj fudbalskoj porodici.

Također, molimo organizatore da pojačaju oprez kako bi spriječili pojavljivanje ovakvih poruka.

NSK će nastaviti da promoviše prave vrijednosti nogometa i jedinstvo i poštovanje svih uključenih u nogomet“, navodi se u pismu.

FOTO, VIDEO)UEFA akuzon për provokime, Kosova ankesë zyrtare: Serbët treguan se urrejnë shqiptarët (UEFA optužuje za provokacije, žalba kosovskih zvaničnika: Srbi pokazali da mrze Albance)

izvor (SB)