IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALŠA Knežević: DOSIJE LJALJO- Od Vučićevog džokera do prve uzdanice “srpskog sveta”… (foto)

Okolnosti idu u prilog spekulacijama da bi Bečić bez problema ubrzo mogao da zauzme mjesto trenutno prvih političkih otirača Beograda Andrije Mandića i Milana Kneževića. Čini se da je sa dosijeom koji ide u prilog njegovoj odanosti velikosrpstvu, Bečić zaslužio da od Vučićevog džokera, konačno postane prva uzdanica „srpskog sveta“ u Crnoj Gori.

Piše: Balša Knežević

Nakon apatičnog nastupa srpskog autokrate Aleksandra Vučića prilikom njegove jučerašnje posjete zloglasnoj Bezbjednosno-informativnoj agenciji (BIA), gdje je “sasvim slučajno” komentarisao popis u Crnoj Gori, postalo je jasno da je veoma nezadovoljan razultatima koje je postigla njegova agentura.

Iako je Vučić posjetom sjedištu BIA jasno naznačio da je baš ta agencija glavni krivac za debakl „srpskog sveta“ i katastrofalan rezultat velikosrpstva na popisu, moraće, po svemu sudeći, da odgovaraju i njegovi agenti na visokim političkim funkcijama u Crnoj Gori. 

Tu se prije svega misli na Andriju Mandića i Milana Kneževića, iskusne profesionalne Srbe u službi Beograda, koji kontrolišu izvršnu vlast na čijem je čelu formalni premijer Milojko Spajić

Oni su imali sve poluge izvršne vlasti, korumpirane zapadne diplomate, stotine miliona, poluge moći, tajne službe, hiljade agenata SPC u mantijama, popisne turiste, i pored svega toga, kako smo već pisali, uspjeli su samo da izjednače rezultat koji je prije 20 godina ostvario Amfilohije Radović uz mnogo skromnija sredstva.

Fotografija 1: DOSIJE LJALJO: Od Vučićevog džokera do prve uzdanice "srpskog sveta"Rajo i Pipun u vjerskoj ekstazi, nose badnjak po Beogradu sa šefom Vučićem

Rajo i Pipun prošlost, Bečić kandidat za prvog profi Srbina?

Nezadovoljstvo Beograda učinkom Raja Mandića i Pipuna Kneževića evidentno je već duže vremena, ali srpski kriminogeni autokrata Vučić jednostavno do sad nije imao koga da dovede na njihove operativne pozicije. 

Vladislav Dajković Masni, Marko Milačić i slični kandidati za promotere „srpskog sveta“ u Crnoj Gori ne ispunjavaju ni minimume zahtjeva koje jedan velikosrpski operativac mora da ima. Tu se prije svega misli na bazičnu inteligenciju i političku vještinu koje su kod ovakvih i sličnih kadrova gotovo odsutne. 

Jedan kadar koji bi mogao da zasija na nebu profesionalnog velikosrpstva se nakon popisa opet indirektno kandiovao da naslijedi Raja i Pipuna kao prvi operativac Beograda. Radi se o Aleksi Bečiću, čelniku Demorkata – najljigavije partije političkih ameba, salonskih neočetnika koji svoju naklonost velikosrpskom konceptu kriju iza lažne priče o građanskoj Crnoj Gori.

Nepopularni Ljaljo nakon popisa je odmah požurio da dune u jedra crnogorskog profi srpstva izjavom da je „nepravda učinjena 2007. kada srpski jezik nije tretiran jednako kao crnogorski“.

Čitaj još:   Srpska kampanja i na tabli Ambasade Crne Gore u Mađarskoj: Pretpopisno „ćeranje dušmana“... (foto)

Fotografija 2: DOSIJE LJALJO: Od Vučićevog džokera do prve uzdanice "srpskog sveta"Ljaljo govornik na Radovićevoj sahrani

Iza brige o srpskom jeziku prevrtljivi i ucijenjeni Bečić naravno, krije svoje aspiracije da postane prva beogradska violina na političkoj sceni Crne Gore, a za svakoga ko je pratio njegove postupke nakon famoznog 30. avgusta 2020. godine, to nije za čuđenje. 

Za ”srpsku stvar” spreman!

Nedavnim kurčenjem nakon što je predsjedavao sjednicom Vlade na kojoj je data saglasnost za izgradnju spomenika osvjedočenom mrzitelju Crne Gore i negatoru Crnogoraca Ristu Radoviću Amfilohiju u Beranama, Bečić je dokazao da je do sad bio džoker ”srpskog sveta”, koji je tu da na najpodmukliji način progura hegemonističku agendu Beograda.

U istoriji veleizdaje i beščašća ostaće zapisano da je Bečić predsjedavao i sjednicom Skupštine kada je u noći između 28. i 29. decembra 2020. godine, potvrđena vlast SPC u Crnoj Gori. Tada je nakon usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti po nalogu svetosavske sekte, legalizovana pljačka crnogorskih svetinja i grobova naših predaka.

Bečić je za ”srpski svet” odigrao i u oktobru prošle godine kada je formirana aktuelna vlada. Ljaljo – politička ameba, imala je ključnu ulogu u Vučićevom planu infiltracije ostataka neočetničkog DF-a u strukture vlasti. Jer Bečić je tokom pregovora bio izričit da ne želi vladu u kojoj će biti Mehmet Zenka, pod izgovorom da je on neko ko je sarađivao sa DPS-om, iako mu je tadašnji mandatar Milojko Spajić to predlagao.

Sankcije Hrvatske

Da su Bečić i njegove Demokrate pritajeni neočetnici u službi projekta ”srpski svet”, dobili smo potvrdu i iz Hrvatske, koja je u julu proglasila Andriju Mandića, Milana Kneževića i Bečića nepoželjnima u ovoj zemlji.

To što se Vučićev džoker iz redova Demokrata našao u društvu sa osvjedočenim beogradskim poltronima koji se javno zalažu za stavljanje Crne Gore u okvire „srpskog sveta“, ne čudi, a objašnjenje je dao hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman.

Komentarišući reakciju Bečića na odluku Hrvatske, ministar Grlić Radman kazao je da su „iz njegove stranke ministar koji je uskratio mogućnost posjete hrvatskom školskom brodu u Tivtu i gradonačelnik koji je promijenio ime bazenu u Kotoru. (To je) stranka koja predlaže nazive ulice u Beranama po Ratku Mladiću, a u Podgorici po Pavlu Bulatoviću“.

Fotografija 3: DOSIJE LJALJO: Od Vučićevog džokera do prve uzdanice "srpskog sveta"Aleksa Bečić “u koktelu ljubavi”

Podsjetimo, kotorske vlasti na čelu sa Bečićevim partijskim kolegom Vladimirom Jokićem odlučile su da bazen nazovu po pokojnom nekadašnjem vaterpolisti Zoranu Gopčeviću, koji je 1991. godine bio jedan od zapovjednika straže u zloglasnom Logoru Morinj u Boki Kotorskoj. 

Čitaj još:   Protest građana zbog dolaska ANDRIJE Mandića na Cetinje... (foto)

Sve ovo ide u prilog spekulacijama da bi Bečić bez problema ubrzo mogao da zauzme mjesto trenutno prvih političkih otirača Beograda Andrije Mandića i Milana Kneževića. Čini se da je sa ovakvim dosijeom koji ide u prilog njegovoj odanosti velikosrpstvu, Bečić zaslužio da od Vučićevog džokera konačno postane prva uzdanica „srpskog sveta“ u Crnoj Gori.

Ucijenjen od BIA?

Za kraj treba samo ponoviti da postoje jake indicije da je Bečić dobio dodatni „stimulans“ od srpske BIA-e, odnosno da je ucijenjen, da postane njihov čovjek od povjerenja. Kada je u pitanju predmet eventualne ucjene, na relaciji Bečić-BIA-Vučić, o tome se spekuliše još od juna 2021. godine.

Nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u junu 2021. godine u Skupštini Crne Gore, na meti srpske propagande našao se i Bečić, kao tadašnji predsjednik Skupštine. Bečić i Demokrate danima su prolazile kroz medijskog ”toplog zeca” koji su nad njima sprovodili beogradski tabloidi, a u moru medijskih izliva mržnje isticao se omiljeni propagandista Aleksandra Vučića, glavni i odgovorni urednika Informera Dragan J. Vučićević.

U jednoj od objava na svom Tviter nalogu Vučićević je napisao:

”Javljaju iz Podgorice, Bečić Aleksa je u velikoj frci. Neko mu javio da ima neki snimak, a na snimku, kako kažu, on i njegov partner uvežbavaju đakuzi-gimnastiku negde u nekom luks apartmanu u ‘genocidnom’ Beogradu”, napisao je Vučićević u jednoj od objava na Tviteru, a opširnije o tom slučaju možete čitati na 

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more