IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić: Sve se svelo na ucjene o tome kako da se nahrane gladna funkcionerska usta… (foto)

Predsjedniku Vlade treba objasniti da novac kojim raspolaže, kao premijer nije njegov, nego novac svih poreskih obveznika u Crnoj Gori, i da je crnogorsko drustvo demokratsko, nije autokratsko, gdje se određuje ko treba da govori, kad treba da govori, i u čije ime, kazao je u centralnoj informativnoj emisiji 24 Sata, na Televiziji E, šef kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

PODGORICA: Crna Gora, Sport, Vijesti, 05: X. 2024… 18: 25… ANDRIJA Nikolić: Sve se svelo na ucjene o tome kako da se nahrane gladna funkcionerska usta… (foto)

“Očigledan je izraz nervoze predsjednika Vlade, gospodina Spajića. Najprije primjećujem da se poistovjetio sa državom, kazavši da se na 2BS Forumu tužakala država, a onda se umješao u koncepciju 2BS Foruma, pokušavajući, valjda, da sugeriše koji bi to trebali, po njemu, da budu poželjni sagovornici, koji će govoriti o relevantnim bezbjednosnim temama.

Predsjednik države Milatićović, i bivši predsjednik Đukanović, su baš nedavno bili gosti jednog, takođe značajnog, međunarodnog foruma Globsec-a, gdje su organizatori smatrali da to mogu biti kompetentni sagovornici, na određene teme, ne vidim problem ni u tome što su aktuelni organizatori iz Atlantskog saveza procijenili da bi bivši i sadašnji predsjednik Crne Gore mogli kompetentno govoriti na aktuelno društveno političke izazove, u Crnoj Gori, i u regionu”, rekao je Nikolić.

Odgađanje puta u Njujork, na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, podsjeća Nikolić, a kojoj prisustvuju zvaničnici svih država članica motivisano je, smatra Nikolić, lokalnim izborima u Podgorici.

“Svakome je jasno zbog čega je Milojko Spajić odabrao da bude u Crnoj Gori. Procjena je bila da su izbori u Podgorici, u ovom trenutku, važniji od prezentacije države u Njujorku, kako se na kraju to isplatilo predsjedniku Vlade, o tome neka sude građani Crne Gore”, istakao je on.

Čitaj još:   TAJNA DRUŠTVA KOJA VLADAJU PLANETOM: Šok je kad čujete koje poznate ličnosti su u njima... (foto)

Bilo bi neprirodno i, kako kaže, protivno zdravom razumu, da oni koji su, jer su smatrali da nije dobro radila, srušili vlast u Glavnom gradu, sada opet budu dio iste te vlasti.

“To, ne samo da bi bilo u sukobu sa zdravim razumom, nego bi ozbiljno dovelo u pitanje integritet onih koji su pokrenuli proceduru smjene lokalne vlasti u Podgorici. Ja mislim da su građani Podgorice izglasali nepovjerenje Andriji Mandiću, Milojku Spajiću, Aleksi Bečiću i Milanu Kneževiću”, rekao je Nikolić.

Demokratska partija socijalista, dodaje on, ima dodatnu odgovornost, jer je za njih, kako kaže, glasao svaki treći građanin Podgorice. Podsjeća I da je ta partija pobijedila i na izborima u Kotoru, te da je desetak glasova nedostajalo za jedanaesti mandit, koji se, vjeruje, može osvojiti, na ponovljenim izborima na jednom biračkom mjestu.

“Dodatna odgovornost podrazumijeva da se ne upuštamo u stanje odnosa u nekim drugim političkim koalicijama. Očekujem da izborna komisija u Kotoru uradi posao u skladu sa zakonom. Vjerujem da ima kapaciteta da donosi odluke na taj način, odnosno da se izdignu iznad politike. Ukoliko dođe do ponavljanja izbora na jednom, ili više biračkih mjesta, očekujem da će to biti dovoljna motivacija građanima koji glasaju na tom biračkom mjestu da izađu na izbore i daju doprinos demokratskoj i fer atmosferi na dan izbora”, rekao je Nikolić.

Priča o koalicionom potencijalu stranaka, koje su u vlasti na državnom nivou, smatra on, je potrešena, jer se na lokalnim primjerima vidi da nijedna vlast koju formiraju ne traje duže od godinu i po dana.

Čitaj još:   PREMITE SE ZA NEVRIJEME- GRMI I SIJEVA: POGLEDAJTE PLES MUNJA IZNAD SARAJEVA- Isključite kućanske aparate i sklonite stvari sa BALKONA... (foto, video)

“Mislim da to dovoljno govori o akterima koji čine tu vlast. Mislim da se sve svelo na ucjene o tome koliko će se nahraniti gladna funkcionerska usta u određenim sredinama. Zato imate i često ponavljanje izbora. Sa druge strane, tamo gdje DPS čini vlast, tamo je vlast uglavnom i stabilna”, zaključio je Nikolić.

izvor ntena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more