IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI 21.maj o izborima: Nije se desilo ništa prelomno…

Iz Građanske inicijative 21. maj su ocijenili kako izbori u Podgorici i Kotoru nijesu donijeli ništa što bi se moglo smatrati prelomnim političkim događajem ali su, kažu, potvrdili rezigniranost građana sa aktuelnom političkom klasom. 

„Niska izlaznost u oba grada poruka je svim partijama da su prepoznate kao samožive i manipulatorske organizacije. Zato je i degutantno bilo slušati predstavnike partija kako slavodobitno saopštavaju “epohalne” izborne rezultate i svoju predanost opštem dobru. A u suštini se radi o tome da su partije, koje su mahom pod kontrolom zakulisnih upravljača, ključna prepreka napretku Crne Gore“, istakli su iz GI 21. maj. 

Navode da kada ovome dodamo i činjenicu da je dubok jaz između deklarativnih programa i “patriotizma” stranaka s jedne strane i njihove političke prakse s druge strane, onda je, kažu, jasno da su i protekli izbori samo još jedna u nizu crnogorskih političkih zabluda. 

Čitaj još:   JASMIN REPEŠA, NOVI SELEKTOR ZMAJEVA:: "Čast mi je voditi reprezetaciju BiH..."

„Iz tog razloga su irelevantne ocjene o porazu Vlade, pobjedi DPS-a i satelita, depresiji PES-a i Demokrata, stabilnosti Vučićevih pomagala ili prevrtljivog dometa Ure uz slabu asistenciju Milatovića. Jer, iza svih ovih partijskih “pobjeda” naziru se novi porazi i razočaranja građana i jos jedan krug međustranačkih ucjenjivanja i bedastoća. Opet se potvrđuje da je jedini realan domet crnogorske politike onaj koji se svodi na zasluženu delegitimizaciju partija koje su jedino uspješne u upornom obmanjivanju birača“, zaključili su iz GI 21. maj.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more