IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEVEN Mitrović: Propast “srpskog sveta” u Podgorici i Kotoru… (foto)

Već sada polako kreće borba između oslabljenog Mandića i ambicioznog Kneževića za prevlast kod Vučića, odnosno sigurnu apanažu u narednom periodu. Ali sve su prilike da će Vučić u budućnosti tražiti nove igrače na sceni, jer su ovi– ugasili…

Piše: Neven Mitrović

U neđelju je ugašena i posljednja nada da “srpski svet” Aleksandra Vulina i Aleksandra Vučića može da preživi u “negostoljubivim” crnogorskim vrletima. Cijeli projekat je nastao po uzoru na “ruski mir” (ruski svet) skovan u FSB kuhinji prije dvije decenije, po dolasku Vladimira Putina na vlast. Cijenu ruskog sveta plaćaju u Gruziji i Jermeniji, u Ukrajini i Moldaviji.

Cijenu neuspjelog ”sprskog sveta” platiće Vučićeva posluga u Crnoj Gori. Od Andrije Raja Mandića do Milana Kneževića, zalud čak 12 tv stanica, desetine portala, srpska udruženja i stotine miliona suturane u razna “kulturna društva”, “NVO” i slično.

Naravno, da ne pominjeno ključnu polugu u vidu Crkve Srbije u Crnoj Gori sa preko 2.000 plaćenih popova, monaha, uposlenika i činovnika. Više nego pet Kombinata aluminijuma, pa prebrojte.

Cijenu neuspjelog ”sprskog sveta” platiće Vučićeva posluga u Crnoj Gori

Sve ovo zajedno se slomilo na podgoričkom śeveru i kotoskoj tramontani, tako da je jasno da smrknute face sa press konferencija od neđelje veče govore da će neko morati da opravda resurse, a bogami i pare.

Ukoliko se zna da se nezakonito u Podgorici i Kotoru upisalo skoro 1.650 državljana Srbije i barem 380 državljana BiH (RS) i da su svi “turistički” bili u Podgorici i Kotoru tokom vikenda, jasna je razmjera katastrofe.

Čitaj još:   NEVEN Mitrović: POSLIJE BUDVE SAMI NE SMIJU NIĐE- Nesposobnost i pad rejtinga sakriveni iza koalicije... (foto)

A ona izgleda ovako: U Podgorici je ZBCG sa NSD, DNP, SNP, UCG, PCG, SCG i još desetak manjih partija i udruženja, sa predsjednicom Skupštine, sa preko 40 odsto lokalne vlasti, sa preko 1.240 datih radnih mjesta na lokalu i oko 450 u državnom sektoru, sa podrškom BIA i SNS mašinerije, call centrom i svim ostalim marifeltucima – uzela mršavih 20.2 odsto glasova.

Za napomenu, prije godinu i po su na lokalnim izborima bili na 18 odsto – a sada su imali SNP koji je tada uzeo 2.8 odsto i Ujedinjenu CG koja je bila na listi sa Demokratama, a u Podgorici ima skoro sve svoje birače i oko 2 odsto. Znači svi zajedno su morali imati barem 22.8 odsto, ako tome ne dodajemo razne srpske liste, radikale i ostale koji ovaj put nijesu izašli na izbore. Znači sa šest ministara u Vladi, sa predsjednikom Skupštine, 20 direktora direktorata, funkcionerskom kampanjom, medijskom poslugom iz Crne Gore i Srbije, internet timovima, kreativnom ekipom, preko 400.000 eura datih samo na online oglašavanje, bilborde i propagandni materijal – uzeli su manje nego dok su bili opozicija na lokalu!

Ovako izgleda debakl ”srpskog sveta”

Možete misliti kako ovo tumače u sjedištu BIA iz koje su procijenili da će Porfirije i 100 popova pomoći ZB Kotora da zadrži rezultat sa prošlih lokalnih izbora. Vjerovatno je to i tražio Mandić, uvjeren da će poboljštati sedam mandata iz drevnog grada. Nije poboljšao ništa. Strmoglavio se i sa tri mandata gleda u leđa čak dvijema lokalnim listama, koje su bez eura uzele koliko i on sa stotinama hiljada.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: ANDRIJA Mandiću, ništa od tvojih obećanja, nemate dvotrećinsku većinu... (foto)

Već sada polako kreće borba između oslabljenog Mandića i ambicioznog Kneževića za prevlast kod Vučića, odnosno sigurnu apanažu u narednom periodu. Ali sve su prilike da će Vučić u budućnosti tražiti nove igrače na sceni, jer su ovi– ugasili.

Beograd, 10.03.2023. – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Milos Vucevic i nacelnik Generalstaba Vojske Srbije general Milan Mojsilovic prisustvovali su danas darivanju ikona koje je patrijarh srpski Porfirije, uz blagoslov, urucio Gardi Vojske Srbije. Ikone Svetog Djordja i Svetog Despota Stefana izrađene u manastiru Kovilj od danas su deo Bogosluzbenog prostora Garde Vojske Srbije. (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Nikola Nedeljkovic)

izvot aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more