IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: RK RUDAR nema gdje da igra- Ne dozvolite da budemo sportski beskućnici

Nastavljaju se muke crnogorskih rukometnih klubova. Brskovo je odustalo od učešća u Prvoj ligi, a u problemu je i Rudar, koji je proteklih godina iznjedrio nekoliko seniorskih reprezentativaca naše države.

Pljevaljski klub uputio je apel zbog situacije u kojoj se nalazi Sportski centar ,,Ada“, koji ima velike dugove.

Kako je izvijestila TV Pljevlja, 58 odsto vlasništva nad dvoranom ima Ministarstvo finansija, 26 odsto Direkcija javnih radova, 13% Opština Pljevlja, dok preostali udio u vlasništvu pripada manjinskim akcionarima.

Prema navodima tog medija, od 2013. godine počeli su da se gomilaju problemi, prvenstveno zbog neizmiravanja dugova prema Poreskoj upravi koji danas iznose više od 300.000 eura.

Dodaje se da SC ,,Ada“ ima i dugovanja prema Čistoći zbog čega je račun u blokadi, pa postoji mogućnost raskida reprograma druga prema Elektroprivredi. Dvorana bi u tom slučaju ostala bez struje.

Iz Opštine Pljevlja je poručeno da su spremni da preuzmu SC ,,Ada“ ako Ministarstvo finansija izmiri sve obaveze prema potraživačima.

Čitaj još:   CETINJE: Čast je bila s vam skupa držati stražu našoj djeci, i pokazati izdajniku ko su bili BELVEDERCI! (video)

– Bez ulaska u razloge i bez namjere da tražimo odgovorne, obraćamo se javnosti i vlasnicima Sportskog centra ,,Ada“ u nadi da će naš apel doprinijeti rješavanju evidentnog problema u funkcionisanju jedine sportske dvorane u našem gradu.

– Apelujemo u ime velikog broja mladih i djece da se u najkraćem roku nađe rješenje za našu ,,Adu“ jer ćemo u suprotnom biti spriječeni da učestvujemo u takmičarskim utakmicama. Već sada imamo probleme sa treninzima koje prevazilazimo treniranjem u SC ,,Piramida“, na čemu smo im zahvalni – navodi se u saopštenju.

– Zato molimo nadležne da ulože dodatne napore i konačno riješe status jedne od najljepših dvorana u regionu jer Pljevlja su grad sporta, a S.C Ada je naša kuća. Ne dozvolite da budemo sportski beskućnici – poručili su iz Rukometnog kluba Rudar.

Početak Prve crnogorske lige je zbog odustajanja Brskova pomjeren za 5. oktobar, a Rudar će u prvom kolu dočekati Berane 1949.

Pitanje je – gdje?

izvor: pobjeda.me

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more