IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Petočlana porodica stradala u nesreći na Ibarskoj magistrali iz NOVOG PAZARA: Detalji tragične nesreće…

Na magistralnom putu Kraljevo – Raška došlo je do teške saobraćajne nesreće kada su se sudarili putnički automobil i vozilo Vojske Srbije. U ovoj tragičnoj nesreći život je izgubila petočlana porodica, među kojima su Danijel Lazović iz  Novog Pazara, njegova djeca, i njihova komšinica. Supruga Danijela Lazovića, Mirjana Lazović Bugarić, jedina je preživjela i trenutno joj se bore za život, saznaje Sandžak Danas.

Nesreća se dogodila danas oko 13 sati na Ibarskoj magistrali kod Ušća. Saobraćaj na ovoj dionici, na putu Raška-Kraljevo, blokiran je već više od dva sata, što je izazvalo formiranje kolone duge čak 13 kilometara.

  • Smrtno SU stradali vozač putnici u putničkom automobilu, – D. L. (33), L. L. (10), L.L. (7), M. L. (21) i D. K. (27), dok je M.L. (32) zadobila teške tjelesne povrede.

Prema nezvaničnim saznanjima, Danijel Lazović, koji je vozio automobil marke Ford, bio je zaposlen u kasarni u Raški, ali je rođen i odrastao u Novom Pazaru. On i njegova supruga, Mirjana Lazović Bugarić, također rođena u Novom Pazaru, preselili su se u Rašku prije nekoliko godina kada je Danijel dobio posao u Vojsci Srbije.

Ovo je petočlana porodica Lazović koja je učestvovala u udesu

– Putnički automobil bio je potpuno poklopljen vojnim vozilom, skroz smrskan. Na lice mjesta došle su ekipe vatrogasaca-spasilaca. Uspjeli su nekako podići vojno vozilo i pomjeriti ga. Prizor koji nas je zatekao je strašan, ovo je prava tragedija – izjavio je jedan od spasilaca.

Jedina preživjela je supruga Danijela Lazovića, Mirjana Lazović Bugarić, koja je bila dva sata zarobljena ispod oklopnog vozila. Nažalost, život su izgubili njen suprug, troje djece i komšinica koja je bila u automobilu.

Danijel Lazović

Borbeno vozilo Vojske Srbije, tipa “PASARS”, kretalo se u smjeru ka Raški i bilo je u koloni pod pratnjom vojne policije. U saopćenju Vojske Srbije navedeno je da je do sudara došlo tokom obavljanja redovnih vojnih zadataka.

Čitaj još:   ŽALOST ŠIROM TURSKE: Broj stradalih u poplavama u crnomorskoj regiji povećan na 51... (foto i video)

Sudar vojnog borbenog vozila i putničkog automobila dogodio se nešto posle 13 sati.

 Tokom realizacije redovnih zadataka, došlo je do sudara borbenog vozila VS „PASARS“ sa civilnim vozilom. Borbeno vozilo Vojske Srbije kretalo se u smeru ka Raški i bilo je u koloni pod pratnjom vojne policije, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

Ova tragedija potresla je cijeli 
 Novi Pazar
, gdje su Danijel i njegova porodica živjeli prije nego što su se preselili u Rašku. Posebno je bolna činjenica da su među stradalima troje djece. Više informacija o ovom slučaju očekuje se u narednim satima, jer još uvijek nema zvaničnog saopštenja MUP-a.

izvor: sandzakdanas.rs

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more