IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JUČER JE KIŠILO, NEGDJE I NIJE, A DANAS I SUTRA prijepodne povećana oblačnost, tokom dana sunce…

Biometeorološke prilike su povoljne. Duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opću sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog svježijeg vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Na sjeveru Crne Gore prijepodne povećana oblačnost, a po kotlinama magla, tokom dana sunčani periodi. Vjetar slab do umjeren uglavnom sjeverni, a temperatura 2 do 3 stepena viša.

Na jugu pretežno sunčano. Poslijepodne ponegdje umjeren razvoj oblačnosti, ali uglavnom bez kiše. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv. Temperatura do 28 stepeni.

More malo talasasto. Vjetar prijepodne umjeren sjeveroistočni, poslijepodne slab do umjeren zapadni. Temperatura mora 22 stepena.

Narednih dana na sjeveru, u nedjelju i ponedjeljak više sunčanih perioda i malo toplije. Po kotlinama magla koja se ponegdje može zadržati i prijepodne. Vjetar slab do umjeren, postepeno u skretanju na južni.

Čitaj još:   JUGO ĆE, KAŽU, ONI ŠTO SVE VIDE: Danas biti sa puno kiša, a pljuskovi i grmljavina uglavnom na području... (foto)

Na jugu u nedjelju uglavnom sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo oblačno. Krajem dana ili tokom noći može biti uslova za kišu. Vjetar slab do umjeren, južni i zapadni. Temperatura do 28 stepeni.

Danas i sutra u Bosni i Hercegovini će biti sunčano.

Uz malu oblačnost. I s maglom u kotlinama i riječnim dolinama.

Ujutro, naravno. Kada će temepratura biti od 6 do 16°C. Tokom dana od 19 u Bosni do 26°C na jugu naše države.

izvor: (S. B.), pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more