IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA U NOVOM PAZARU: Na ahiret preselila profesorica NAZLİJA Aljušević– Svjetlost koja je ostavila trag u obrazovanju Bošnjaka

Nakon duge i teške bolesti, danas je na Ahiret preselila naša cijenjena sugrađanka, profesorica historije, Nazlija Aljušević. Njena smrt ostavlja prazninu u srcima svih koji su je poznavali, a posebno među učenicima i kolegama Gimnazije u  Novom Pazaru, gdje je radila dugi niz godina. Iako nas je napustila, sjećanje na njenu dobrotu, posvećenost i ljubav prema obrazovanju živjeće zauvijek.

Nazlija nije bila samo profesorica – bila je mentor, prijatelj i oslonac svojim učenicima, a kroz svoje predavanje, otkrivala je ljepotu prošlosti i važnost historije na jedan jedinstven način. Učenici će je pamtiti po osmijehu kojim je svaki dan ulazila u učionicu, po energiji kojom je osvajala srca, ali i po toplini koja je zračila kroz svaku njenu riječ.

Kolege iz škole, ali i šire zajednice, opraštaju se danas od nje dirljivim porukama. Svi se sjećaju njene nesebičnosti i strpljenja, ali i snage koju je pokazivala u najtežim trenucima.

“Allah da joj podari Dženet, a porodici sabur. Ostaće upamćena po svojoj neizmjernoj dobroti, ljubavi prema svakom učeniku, i toplom osmijehu koji je bio njen zaštitni znak”, napisao je njen dugogodišnji kolega, profesor Hajro Zogić.

Njena učenica Aida sa sjetom i tugom govori o časovima koji su ostali zauvijek urezani u njenom sjećanju:

“Naša profesorica Nazlija nije bila samo profesorica historije. Bila je neko ko je mijenjao naše živote, neko ko je učinio da zavolimo školu i predmet koji predaje. Njen osmijeh, njena posvećenost i lekcije koje su nas učile o životu, ne samo o prošlosti, su neizbrisivi.”

Pored rada u školi, Nazlija je bila i vijećnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, gdje je svojom energijom i strašću dala veliki doprinos u ostvarivanju prava Bošnjaka, posebno u oblasti obrazovanja. Njeno zalaganje, predanost i neiscrpna volja da pomogne drugima učinili su je nezaboravnom figurom u bošnjačkoj zajednici.

Čitaj još:   Uhapšen MIRKO Knežević brat MILANA Pipuna Kneževića, zbog napada na policajca u Zeti... (foto)

Nazlija je iza sebe ostavila supruga Mehdiju, kćerke Irmu, Ildu i Senu, te brojne rodbinske i prijateljske veze koje će je zauvijek pamtiti kao osobu sa ogromnim srcem, nesebičnom ljubavlju i nepokolebljivom snagom.

Osvrt Redakcije Sandžak Danas:

Nazlija je bila primjer posvećenosti, dobrote i humanosti. Njen rad, ne samo u obrazovanju, već i na polju prava Bošnjaka, ostaće zauvijek urezan u našim sjećanjima. Bila je stub zajednice i inspiracija svima nama. Njena smrt ostavlja neizmjernu prazninu, ali i ogromno naslijeđe koje ćemo čuvati.

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more