IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA: Na ahiret je preselio MUHAMED Šaćiragić,vizionar i ključna figura kompanije CENTROTRANSA

Na ahiret je preselio Muhamed Šaćiragić, dugogodišnji direktor Centrotransa Sarajevo, dženaza će se obaviti u utorak 17.9.2024 godine u 16: 30 sati na mezarju RAVNE BAKIJE u Sarajevo.

U Sarajevu je preminuo Muhamed Šaćiragić, dugogodišnji direktor Centrotransa Sarajevo, a o njegovoj smrti oglasila se i njegova kompanija.

“S neizmjernom tugom i bolom obavještavamo javnost da je dr.sc. Muhamed Šaćiragić, predsjednik Nadzornog odbora i dugogodišnji direktor Centrotransa, jutros preminuo u Sarajevu u 75 godini.

Muhamed je svoj radni vijek, od skoro 50 godina, proveo u kompaniji Centrotrans. Bio je veliki vizionar i ključna figura u razvoju i obnovi ratom porušenog Centrotransa. Zajedno sa saradnicima, nakon rata, postupno je obnavljao vozni park i osigurao brojna radna mjesta te postavio temelje za dostignuće Centrotransa kako danas funkcionira. Od momenta penzioniranja uspješno je obnašao funkciju predsjednika Nadzornog odbora.

Čitaj još:   DRAMA U KLADUŠI: Tuklo se stotinu migranata, policajci među povrijeđenim...

Dr. Muhamed Šaćiragić dao je ogroman doprinos razvoju i unapređenju saobraćaja u bivšoj Jugoslaviji i Bosni i Hercegovini. Bio je pokretač obnavljanja komorskog djelovanja u BiH i jedan od osnivača Udruženja poslodavaca F BiH. Dobitnik je više priznanja za doprinos razvoju privrede te organizaciji i funkcioniranju sportskih kolektiva i saveza u Bosni i Hercegovini.

Dženaza će se obaviti u utorak 17.9.2024 godine u 16: 30 sati na mezarju RAVNE BAKIJE u Sarajevo.

izvor: vijesti.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more