IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA U NOVOM PAZARU: Na ahiret preselio SMAIL Čatović – NINO Markiz, čovjek velikog srca, simbol ljudskosti i velikodušnosti 

Novi Pazar je izgubio jednog od svojih najpoznatijih sugrađana, Smaila Čatovića, poznatog po nadimku Nino Markiz.

Njegov odlazak na Ahiret u nedjelju, 15. septembra 2024. godine, ostavio je neizbrisiv trag u srcima mnogih Novopazaraca. Smail je preselio u 68. godini života, nakon dugogodišnje borbe s bolešću.

  • Pazarac po duši i stilu

Smail Čatović bio je pravi pazarski boem, poznat po svojoj vedroj i gostoprimljivoj prirodi. Njegovo ime bilo je sinonim za dobro raspoloženje i društvenu aktivnost. Dugogodišnji član Socijaldemokratske partije (SDP), Smail je bio aktivan učesnik u mnogim društvenim i humanitarnim aktivnostima. Poznat po tome što je uvijek bio spreman pomoći drugima, Nino Markiz je svojim sugrađanima bio podrška u teškim trenucima, ali i vesela ličnost u svakodnevnim druženjima.

  • Markirana odjeća i stil života

Jedan od njegovih najpoznatijih poslova bio je trgovina markiranom odjećom. Smail je bio poznat po tome što je uvijek bio obučen po posljednjoj modi, a njegovi kupci su cijenili njegov dobar ukus i preporuke. Trgovina markiranom odjećom nije mu bila samo posao, već i strast, kojom je unosio stil u živote mnogih ljudi.

  • Dugogodišnji aktivista

Pored svoje profesionalne karijere, Smail je bio dugogodišnji aktivista. Njegova posvećenost Novom Pazaru i njegov rad unutar SDP-a donijeli su mu poštovanje i ugled. Bio je uključen u mnoge lokalne projekte.

  • Emotivna podrška prijatelja

Kasim Zoranić, dugogodišnji visoki funkcioner SDP-a i jedan od najbližih saradnika Rasima Ljajića, nedavno je na svom profilu podijelio emotivnu fotografiju na kojoj su Smail Čatović – Nino Markiz, Rasim Ljajić i on, uz riječi podrške svom dragom prijatelju. Uz poruku:

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Najavljen protest, organizator nije poznat...

“Naš drug, brat se bori s neizlječivom bolešću. Mnogo smo ga voljeli i poštovali… Uvijek u našim srcima… Nino Markiz.”

Zoranić je izrazio bliskost i prijateljstvo koje su izgradili kroz godine zajedničkog rada. Ova objava pokazuje koliki trag je Smail ostavio, ne samo kroz profesionalne angažmane, već i kroz svoje srdačne odnose s prijateljima i saradnicima.

  • Dženaza i posljednji ispraćaj

Dženaza-namaz za Smaila Čatovića klanjana je 15. septembra u Islamskom centru “Gazilar”, gdje su se prijatelji, rodbina i sugrađani okupili kako bi se oprostili od njega. Njegov ukop obavljen je na mezarju Gazilar, a hatur se održao kod Nuska na Pašinom Gumnu.

Smailova porodica, uključujući brata Nusreta i sestre Zlatu i Nusretu, kao i mnogobrojna rodbina, zahvalili su se svima koji su uputili podršku i bili uz njih u ovim teškim trenucima.

Novi Pazar je izgubio velikog čovjeka, čiji će doprinos i dobrota ostati u sjećanju svih koji su ga poznavali. Smail Čatović – Nino Markiz, bio je više od boema i trgovca – bio je simbol ljudskosti i velikodušnosti u svakodnevnom životu Novog Pazara.

izvor: sandzakdanas.rs

Čitaj još:   MEDO, POJEO 40 KILA KOKAINA, RAZBUCAO NARKO- MAFIJU: Odmotao klupko kriminala, mnogi su onda pali...
Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more