IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ILIJA Mugoša: Ne obećavamo kule i gradove, samo konkretne projekte koji će donijeti benefite građanima

Ne obećavamo kule i gradove, samo konkretne projekte koji će donijeti direktne benefite građanima Podgorice, kazao je nosilac liste ”Vrijeme je za red” stranke Evropskog progresa na izborima u Podgorici Ilija Mugoša.

test

Mugoša je, gostujući na Gradskoj RTV, kazao da je cijela lista okupljena oko ideje pristojne, normalne, progresivne i razvijene Podgorice, pa stoga i nosi naziv „Vrijeme je za red“.

“Lista toga šta je u neredu u Glavnom gradu je duga. To ne kažem ja, već je potvrdila i Evropska komisija skorim istraživanjem. Na vrhu liste je javna administracija i tu je nered, kao i u komunalnim preduzećima, kao i u gradu što se tiče vodosnabdijevanja, čistoće, ljudskih resursa… Ne može biti da Glavni grad nema dovoljno sposobnih mladih i iskusnih ljudi koji su spremni da preuzmu odgovornost da vode ovaj grad. Ne možemo se pomiriti s tim“, kazao je Mugoša.

Ističe da se na listi najlošijih stvari koje građani percipiraju jesu – javna administracija, gradski prevoz i komunalni red.

“Mi smo predstavili naš program, koji je više projektno orjentisan. Ne obećavamo kule i gradove, samo konkretne projekte koji će donijeti direktne benefite građanima Podgorice“, istakao je Mugoša.

Čitaj još:   BURSAĆ: USTATI PA REĆI MILO ĐUKANOVIĆU!

On je naveo da su građanima pokušali da predstave planirane projekte, koje su sublimirali u pet najvažnijih prioriteta.

“Moramo krenuti od javne administracije i postaviti prave ljude. Ne smije partijska knjižica biti preduslov za obavljanje funkcije u Glavnom gradu. Javna uprava mora biti servis građana. To se može ostvariti tako što ćemo digitalizovati javni servisi. Komunikacija sa javnom upravom mora biti dvosmjerna“, kazao je Mugoša.

Drugi prioritet se tiče gradskog prevoza i saobraćajnih gužvi.

“Meni je od Donje Gorice do centra grada trebalo 45 minuta. To i te kako otežava planiranje i život. Planirali smo sijaset projekata koji će riješiti taj problem. Želimo da uvedemo pametna rješenja – izgradnju pametnih parkinga i to će biti posao u prvih 100 dana vlasti. Predvidjeli smo tri podzemna i nadzemna parkirališta u užem gradskom jezgru, a ujedno i želimo da unaprijedimo gradski prevoz“, naveo je Mugoša.

Izvor: 
standard.co.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more