IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić Mandiću: Srbi će opet glasati DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić kazao je kako kod predsjednik Skupštine Andrije Mandića primjećuje „ozbiljnu unutrašnju tenziju“. Prema riječima Nikolića, u pitanju je posljedica toga što Mandić „ne može da se izrazi do kraja“.

“Gospodine Mandiću, ta vaša suspregnutost je u funkciji očuvanja te fotelje. I toliko vrijedi borba za one ideale za koje ste se borili 30 godina – koliko ta fotelja u kojoj sjedite. Ni manje ni više. I to vam kažem ne da bih politički poentirao na tome nego zato što to iskreno mislim. Drago mi je da ste danas još jednom parlamentarnoj većini ponovili da je cilj ostao isti, da su putevi drugačiji, da je referendum pokraden. I to je legitimacija ove parlamentarne većine. Vi ste njena legitimacija“, kazao je Nikolić.

On je istakao da je sa aspekta političke doktrine Mandić napravio dobar posao za sebe i za svoje saradnike.

“Konačeno ste zaplivali u Vladu, sjeli po dubini, pogodili poslove, dogovorili dalju dinamiku podjele funkcija i danas građanima, pretežno Srbima koji vas glasaju, kako kažete, iako ne glasaju Srbi samo vas, glasaju i druge partije. Glasali su DPS i opet će. Ali danas njih zamajavate u potrebi da im objasnite da je promjena ideološkog kursa vrijedna ako vi imate fotelje. Zaćutali ste odjednom o svemu o čemu ste godinama pričali zato što ste sjeli u fotelju predsjendika Skupština. I to zna cijela Crna Gora“, poručio je Nikolić.

Čitaj još:   DPS: Odluka o Danu opštine Pljevlja neustavna, Demokrate dokazale da nijesu građanska stranka... (foto)

On se osvrnuo i na ocjenu Mandića da je DPS u padu.

“Na današnji dan DPS bez institucionalnih poluga, bez bilo kakave institucionalne moći ima najveću političku snagu među građanima Crne Gore. Taj procenat se kreće od 25 do 28 procenata podrške. Zane li što je problem, gospodine Mandiću, što vi ne možete da objasnite sebi i jedni drugima u čemu je tajna. Ja ću vam reći. Tajna je u kičmi, dostojanstvu i političkim principima. I zato je to politika koja jedina ima šansu da se kreće u tim pocentima. Nema druge političke partije koja može da pretenduje na taj nivo političke snage. I vama je to jasno. A izbori u Podgorici će vam to tek pokazati“, zaključio je Nikolić.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Vrijeme je za povratak na vlast, bez DPS- a nema političke stabilnosti... (foto)

izvor
cdm

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

VIC DANA Oženio se Crnogorac iz Srbije…

Kako crnogorac osvaja đevojku??? -Vidis li ti đevojko onaj cvijet Read more