IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Iz DPS-a poručuju: Spajić i njegovi ministri se sakrili od sanitarne katastrofe u Nikšiću, tražimo da se formira tim na državnom nivou koji će se baviti ovom situacijom!

Nebrigom lokalne vlasti u Nikšiću u mjesnoj zajednici Bogetić desila se sanitarna i zdravstvena katastrofa. Ovakav neodgovoran postupak lokalne samouprave predvođene Markom Kovaćevićem, otvorio je put potencijalnom širenju zaraze i ugrožavanju zdravlja i života stanovnika, poručuju iz DPS-a.

Skandalozno je, kako kažu, da se u ovim okolnostima premijer i nadležni ministri iz Vlade ne oglašavaju, već su se i sakrili iz straha da ne okrnje rejting svojih partija pred izbore, temom koja je nepopularna.

“Gdje je ministar poljoprivrede Joković, gdje je ministar zdravlja, gdje je ministar ekologije, u krajnjem gdje je Milojko Spajić? Građanima treba da objasne kako se tretira ova epidemija među životinjama, i da li je bezbjedna upotreba nepasterizovanih produkata od mlijeka, uostalom to ih pita i Udruženje stočara?”, pitaju iz DPS-a.

Demokratska partija socijalista traži da se resorni ministri obrate javnosti i predoče sve okolnosti koje prate ovaj problem, prije svega kako kontrolišu situaciju i šta rade u cilju prevencije širenja zaraze, kako se identifikuju proizvodi koji su završili na tržištu a dobiveni su od životinja kojima je kasnije otkrivena zaraza, da li su bezbjedni za upotrebu itd.  

Čitaj još:   ANKARA Erdogan krajem septembra u posjeti Njemačkoj...

“Neodgovorno je i neozbiljno da ovom kriznom situacijom u Nikšiću upravlja Marko Kovačević, koji se prevashodno bavi pronalaženjem izgovora, zato tražimo da Vlada formira tim koji će uključiti i iskoristiti državne kapacitete i obavijestiti javnost o svim detaljima prevencija širenja zaraze”, poručuju iz DPS-a.

izvor
standard.co.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more