IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Đuričić: Predizborne laži i programi za početnike

Svako programsko rješenje, koje se plasira samo radi izbora, svojevrsna je laž i uvreda za Podgoričanke i Podgoričane, ocijenio je Stanko Đuričić, kandidat za odbornika sa liste Crnogorske građanske akcije na lokalnim izborima u Podgorici.

Smatra da novac iz budžeta nije jedini uslov da bi neko programsko rješenje bilo izvodljivo.

“Potrebna je volja, vizija, znanje i želja da je javni interes ispred partijskog. Ne pomaže ni 10 budžeta kada je svaki sekretarijat i javno preduzeće politizovano. Kada je sve postalo interes partija. To više i ne kriju direktori javnih preduzeća, nego sa ponosom ističu”, kaže Đuričić.

Kako ističe, više je neistina koje su izgovorene tokom predizborne kampanje.

“Obećali su Podgoričankama i Podgoričanima Gradsku bolnicu, nove škole, tramvajsku liniju od Starog aerodroma do Tološa, novi sistem biciklističkih staza, centralni park na mjestu kasarne Morača, solarne panele na zgradama, vodu do svake kuće na selu, bulevar Vojislavljevića i tako dalje i tako dalje. Sve su slagali! Samo da bi glasove dobili”, ističe on.

Čitaj još:   ANKARA Polaganju zakletve predsjednika Erdogana će prisustvovati 22 predsjednika...

Postoji nekoliko jednostavnih programskih rješenja za, kako kaže, manipulatore koji se poigravaju sa građanima Podgorice.

“Ne palite gradsku rasvjetu dok ne padne mrak, ne naplaćujte odvoz organskog materijala, nego pravite pelet i kompost, odgovarajte na pozive i dopise upućene mjesnim zajednicama, javljajte se na telefone namijenjene za kontakt sa građanima, nemojte da vam gradski autobusi saobraćaju na svaka dva sata i tako dalje i tako dalje. Sistem je izigran više puta i niko nema povjerenja u njega. Uzalud opet obećavate”, kaže Đuričić i dodaje da će CGA u toku iduće sedmice prezentovati konkretna programska rješenja.

“Ono što obećamo to ćemo i uraditi, kad nam ukažete povjerenje. Ako to ne uspijemo da uradimo, sami ćemo se povući. Neće biti potrebno da nas bilo ko smjenjuje i da građani zbog toga plaćaju enormne cifre novca”, poručuje Đuričić.

Izvor
portalanalitika

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more