IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Balša Knežević: VEGETIRANJE NA MORALNOM DNU- Tekst ”Islamizacija Podgorice” je gnusan, ali fotelja je fotelja

Čitava ova morbidna priča ima i jednu, ako ne pozitivnu onda korisnu dimenziju – spoznali smo nivo potonuća crnogorskog društva i počeli da naslućujemo dubine moralnog dna na kojem vegetira naša ”politička elita”. Najveće zastiđe predstavlja Bošnjačka stranka na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem, koji bez ikakvih problema učestvuje u vlasti sa likovima čiju političku i životnu ideologiju najbolje ilustruje tekst koji su povukli sa ”Borbe”, isključivo zbog toga da se ne bi ofirali.  

Svekolika ”graDŽanistička” javnost u Crnoj Gori zgroženo je komentarisala nedavni ispad jedne od propagandnih platformi srpske BIA-e, kodnog naziva ”Borba”, zbog teksta koji je, kako se spekuliše, neko od administratora, onako iskreno i iz srca prenio sa neke manje srbonacističke platforme.

Pošto je čitava situacija obavijena velom opskurnosti, kao što je to slučaj uostalom sa svim subverzivnim akcijama ”srpskog sveta”, sumnja se da je propagandna platforma ”Borba” objavila, pa brzo povukla tekst “Koncert za Nermina: Islamizacija Podgorice?”.

Autor ovog uratka osvrnuo se na događaj kod Sahat kule u Podgorici od prije nekoliko dana kada su, kako su objavili organizatori “legende crnogorske muzičke scene poklonile koncert svom prijatelju Nerminu Abdiću”, nosiocu liste DPS za lokalne izbore.

Ipak suviše rano da se potpuno ofiraju

Ako je suditi po onome što je od njega sačuvano na društvenim mrežama, tekst je napisan sa sasvim elegantnom i uopšte ne prećeranom dozom izvornog srbonacizma za standarde propagandističkih septičkih jama u koje se izlivaju svetosavske, nacionalističke fekalije. To je isti onaj fašizam koji predstavlja ideološku matricu stranaka profesionalnih velikosrba u Crnoj Gori. Te matrice se potajno, ali striktno, pridržavaju likovi kao što su Mandić, Knežević, Kovačević i ostali frontovci i njihovi sateliti, koji bi da nema inhibicija zapadne političke korektnosti, punog srca ”udarili na Turke, dok im bule ne zakukaju”. Udarili bi naravno i na Crnogorce, i rado ih ”srebrenizovali” kako je psihijatrijski slučaj Aleksandar Raković objasnio. Ali za ”Montenegrine” očigledno više nikoga nije briga, pogotovo ne naše ”zapadne partnere”.

Urednički kolegijum slavi nakon što su dogovorili naslov novog propagandnog uratka, Ilustracija

Dakle, u pomenutom tekstu koji je čitavoj crnogorskoj javnosti postao sporan, bilo je izloženo samo ono što prosječni profesionalni srpski nacionalista nosi u srcu. Tekst je povučen jer je neko od urednika te platforme iz redova visokih funkcionera bivšeg DF-a koji su sada u vlasti, procijenio da još uvijek nije došao trenutak da ofiraju suštinu svog budućeg političkog djelovanja.

Zgražavanje ”medijskog ganga”

Nad prenesenim tekstom objavljenim na Borbi zgražavao se i ”medijski gang”, kako je u javnosti poznat drugosrbijanski koncern Vijesti, što opet nije iznenađenje s obzirom da su nakon što im je propala stigmatizacija Crnogoraca, po ko zna koji put promijenili uređivačku politiku. Nakon što su otpuštili marginalnog lika koji je figurirao kao urednik i na njega svalili svu prljavštinu srbovanja i pokušaja fašizacije Crne Gore i Crnogoraca po nalozima iz Beograda, opet su zaigrali na kartu crnogorčenja. Valjda su shvatili da je đavo odnio šalu, i da ako nastave da srbuju neće više imati državu. A ako nemaju državu, neće imati koga da reketiraju!

Čitaj još:   BALŠA Knežević: MIĆOVIĆEV POZIV ZA UVOĐENJE VJERONAUKE- Đjeca na meti operativaca u mantijama! (foto)

U čitavoj priči je najbizarnije što su se svi odjednom probudili i preko noći ukapirali intenzitet otrova koji plasiraju propagandne ispostave BIA-e. Ali pitanje je đe su bili svi ti zabrinuti dušebrižnici, prije svega iz ”gradžanskog” DPS-a kada su iste te propagandne platforme pljuvale i targetirale Crnogorce, uključujući i autora ovoga teksta, uredništvo Portala Aktuelno i njegovu vlasničku sktrukturu. Mada možda je nekim brkatim faktorima i odgovaralo to BIA targetiranje…

ŠOLAK-GOVEĐA UREĐIVAČKA POLITIKA: Bolje da malo branimo sad Crnu Goru, jer ako ne budemo imali državu, nećemo imati koga da reketiramo

Portal Aktuelno bio je ”previše ekstreman” kad je Borbu i IN4S godinama unazad nazivao pravim imenima – propagandnim platformama centrale ”srpskog sveta” za targetiranje onih kojima je Crna Gora u srcu, a ne u džepu ili u koverti koja čeka na Slaviji, Nemanjinoj 11 ili Savskom vencu.

Moralno dno ”političke elite”

Ali čitava ova morbidna priča ima i jednu ako ne pozitivnu onda korisnu dimenziju – spoznali smo nivo potonuća crnogorskog društva i počeli da naslućujemo dubine moralnog dna na kojem vegetira naša ”politička elita”.

Osim što je takozvani ”portal Borba” propagandna platforma BIA-e, on se direktno uređuje od vrha bivših konstituenata Demokratskog fronta, a visoki funkcioneri (Portalu Aktuelno poznato koji) tu nerijetko objavljuju nepotpisane tekstove i targetiraju svoje političke protivnike.

To je možda donekle i legitimno, jer bolje i da daju sebi malo oduška kroz pisanu formu nego da čupaju mikrofone po Skupštini, gađaju bocama kolege poslanike, psuju ih, unose im se u lice i zalijeću se da se biju.

Milojko Spajić: Foto sa polumaturske ekskurzije u Beogradu

Najveće zastiđe ipak predstavlja Bošnjačka stranka na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem, koji bez ikakvih problema učestvuje u vlasti sa likovima čiju političku i životnu ideologiju najbolje ilustruje tekst koji su povukli sa ”Borbe” isključivo zbog toga da se ne bi ofirali.

Bošnjačko-uhljebnička bratija nakon rekonstrukcije vlade spojila se sa samoproklamovanim genocidno-velikosrpskim političkim izmećarima u službi Beograda, a Ibrahimoviću i družini očigledno ne bi smetalo da se himna Crne Gore promijeni u ”Leleču Turci kukaju Bule”, samo da zadrže fotelje.

Čitaj još:   BUDVA: Opšta tuča u Starom gradu, gađali policiju flašama i čašama... (foto)

O resursu američko-srpskih lobija koji figurira kao crnogorski premijer, Milojku Spajiću, suvišno je trošiti riječi, jer je koncept nacizma, fašizma, diksriminacije suviše kompleksan za njegovo kripto-influensersko poimanje stvarnosti zasnovano na pseudobiznis mutljavini. Ljaljo i Demokrate za sve ovo vjerovatno nijesu ni čuli, ali biće spremni da osude ako dobiju nalog iz neke od ambasada, ako se u međuvremenu beogradska centrala i džakuzi partner ne budu ljutili.

Pokazna vježba

U ovom kontekstu treba posmatrati i najnoviji ultimatum koji je predsjednik DNP-a i prvi Vučićev poltron Milan Knežević nedavno uputio Bošnjačkoj stranci odnosno njenom predsjedniku Ibrahimoviću.

Ervin Ibrahimović, principijelan prije svega: Milane brate Srbine, ti znaš koliko meni fotelja znači, samo kaži što treba da uradim

On je kazao da je bio protiv ulaska Bošnjačke stranke (BS) u Vladu dok ne revidira svoj odnos sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), poručivši da ”do kraja godine napuste koaliciju sa DPS-om u Bijelom Polju” i da ”ukoliko to ne urade, premijer Spajić ima obavezu da inicira smjenu ministara iz Bošnjačke stranke”.

Poruka je više nego jasna – Ibrahimoviću je naređeno da izađe iz koalicije sa DPS-om, a ukoliko to ne uradi Spajić će morati da ga smijeni. Dakle, Ibrahimoviću i Spajiću, pazite se, jer ako ne poslušate glas uredništva, izvjesno je da vam slijedi ”pranje” na jednoj od propagandnih platformi BIA-e, možda baš ”Borbi”. Sa sve naslovom ”Leleču Ibrahimovići, kukaju Spajići”.

Epizoda sa ”Islamizacijom Podgorice” je možda bila samo pokazna vježba…

Piše: Balša Knežević

http://ibalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more