IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO CIJELU ZEMLJU: Sedamnaestogodišnjak ubio cijelu porodicu… (foto)

Sedamnaestogodišnji Riccardo je ubio cijelu svoju porodicu u mirnom naselju Paderno Dugnano, blizu Milana. Prvo je ubio svog dvanaestogodišnjeg brata, zatim majku, a na kraju i oca. Ono što najviše šokira jeste što su ih smatrali “porodicom iz snova”

Riccardo je prvo napao svog brata Lorenza, koji je imao samo 12 godina. Lorenzo je spavao u istoj sobi kada je napadnut sa više uboda nožem.

Napad je bio brutalan i iznenadan, ostavljajući Lorenza bez šanse za odbranu. Nakon toga, mladić je napao svoju majku Danielu, koja je čula buku i došla iz susjedne sobe. Daniela je pokušala da se odbrani, ali je bila nadjačana i ubijena sa više uboda nožem.

Na kraju, Riccardo je napao svog oca Fabija, koji je čuo vriske i došao da vidi šta se dešava. Fabio je bio visok i snažan čovjek, ali nije imao šanse protiv iznenadnog napada. Uboden je nekoliko puta i preminuo na mjestu događaja, prenosi Stav.ba.

Nakon što je počinio zločin, Riccardo je pokušao okriviti svog oca, rekavši policiji da je njegov otac ubio majku i brata, a da je on potom ubio oca u samoodbrani. Međutim, kasnije je priznao zločin policiji. Policija je stigla na mjesto događaja i zatekla Riccarda ispred kuće, prekrivenog krvlju i sa nožem u ruci, bio je u stanju šoka i nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Reakcija zajednice

Porodica je bila poznata kao “porodica iz snova”, živjeli su u lijepo uređenoj kući sa vrtom. Riccardo nije pokazivao nikakve znakove problema prije ovog tragičnog događaja.

Čitaj još:   JEZIV ZLOČIN, POTRESA CRNU GORU: DJEČAK ZLOSTAVLJAN, PA UBIJEN?!!

Komšije su bile šokirane i nisu mogle vjerovati da je on počinio ovakav zločin. “Bio je tih i povučen, ali nikada nije pokazivao znakove nasilja,” rekli su susjedi. Porodica je bila aktivna u zajednici i često su učestvovali u lokalnim događajima.

Istraga

Policija je provela detaljnu istragu kako bi isključila mogućnost prisustva drugih osoba u kući tokom zločina. Na kraju su zaključili da je mladić djelovao sam.

Istražitelji su pregledali sigurnosne kamere i razgovarali sa svjedocima kako bi potvrdili da nije bilo drugih učesnika u zločinu. Također su analizirali mladićevu prošlost i mentalno stanje kako bi pokušali razumjeti motive iza ovog strašnog čina.

Nepoznati Motiv

I dalje ostaje nepoznato zašto se Riccardo odlučio na ovaj strašni korak. Nije bilo prethodnih znakova problema u porodici, niti je imao kriminalnu prošlost. Njegovi prijatelji i nastavnici su ga opisivali kao mirnog i povučenog mladića, bez ikakvih naznaka da bi mogao počiniti ovakav zločin. Stručnjaci su sugerirali da je mogao patiti od neotkrivenih mentalnih problema, ali tačni razlozi ostaju nepoznati.

Porodična pozadina

Porodica je bila dobro poznata u zajednici. Otac Fabio je bio uspješan građevinski poduzetnik, a majka Daniela je radila kao učiteljica. Imali su dvoje djece, Lorenza i Riccarda, koji su bili bliski i često su viđani zajedno u lokalnom parku. Porodica je živjela u tri susjedne vile, zajedno sa bakama i djedovima, što je dodatno šokiralo zajednicu.

Porodica je bila poznata po svojoj bliskosti i zajedništvu, često su organizirali porodična okupljanja i proslave. Javnost je bila zgrožena ovim događajem. Mnogi su se okupili ispred kuće kako bi odali počast žrtvama i izrazili podršku preživjelim članovima porodice.

Čitaj još:   JEZIV ZLOČIN: Ubijena direktorka škole i vozač, NAĐENA MRTVA U KANCELARIJI... (foto)

Lokalni svećenik je organizirao molitvu za porodicu, a mnogi su ostavljali cvijeće i svijeće ispred kuće. Mediji su široko izvještavali o ovom događaju, a mnogi su se pitali kako je moguće da se ovakav zločin dogodi u naizgled savršenoj porodici.

izvor: SB

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more