IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJETO JOŠ NIJE NA IZMAKU: Natprosječno topao početak septembra, ali ide sve nestabilnije vrijeme… (foto)

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometereološkog zavoda…

SARAJEVO: Regij, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 03. IX 2024… 07: 43… LJETO JOŠ NIJE NA IZMAKU: Natprosječno topao početak septembra, ali ide sve nestabilnije vrijeme… (foto)

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost…

Danas u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalno uz jači razvoj oblačnosti su mogući pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometereološkog zavoda.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C.

U srijedu 4.9.2024. u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalno uz jači razvoj oblačnosti su mogući pljuskovi i slaba grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U četvrtak 5.9.2024. u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalno uz jači razvoj oblačnosti su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Čitaj još:   BRAVO: Postoje 33 zemlje u kojima nema koronavirusa... (foto)

U petak 6.9.2024. u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

Nazire se “svjetlost na kraju tunela”, navodi se u prognozi BHmeteo.ba. “Pred kraj prve i tokom druge dekade septembra očekuje se postepena destabilizacija atmosfere uz porast naoblake i lokalnu, ali nešto učestaliju pojavu padavina.Biće to posljedica jačanja ciklonalne aktivnosti na zapadu Sredozemlja. Drugim riječima južina, pa nekog značajnog pada temperatura idalje nema u najavi. Ali od nečeg se treba početi.

Do tada, ostalo nam je još nekoliko sunčanih dana uz rijetku pojavu pljuskova i uz dosta visoke vrijednosti temperatura za ovaj period godine.Treba naglasiti da se aktuelna suša neće tako lako prekinuti ni anulirati. Ovu objavu shvatite čisto kao naznaku postepene promjene siniptičkog obrazca preko Evrope.

Čitaj još:   STRAŠNO: Čudne okolnosti nakon hapšenja Adnana Ćatića, prijavio ga...

Ulazak u malo dinamičniji režim vremena uz postepeno popuštanje vrućina te češću pojavu padavina prema drugoj dekadi mjeseca. O količinama padavina rano je pričati ali po trenutnom stanju, zahvaljujući južini najviše bi ih moglo biti u krajevima uz more, u Hercegovini i zapadu zemlje”, naveli su iz Bhmeteo.ba. 

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more