IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Završen protest “Eko straže” ispred RTS- a: Govornici poručili da su se okupili zbog privođenja aktivista i stanja u ekologiji… (foto, video)

Ispred zgrade RTS- a završen je protest koji je organizovala “Eko straža”. Glavna tema protesta pod nazivom “Sigurnost je u brojevima” bila je privođenje aktivista i želja da se “troje aktivista obrati” gledaocima na javnom servisu. Nije bilo protestne šetnje, a u organizaciji nije učestvovao Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS)…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. IX 2024… 00: 13… Završen protest “Eko straže” ispred RTS- a: Govornici poručili da su se okupili zbog privođenja aktivista i stanja u ekologiji… (foto, video)

Učesnici protesta okupili su se na platou ispred RTS- a, oko 19 časova bio je zaustavljen saobraćaj u Takovskoj…

Ispred zgrade RTS- a u Beogradu, glavom gradu Srbije, završen je protest koji je organizovala “Eko straža”, javlja Anadolu.

Protest je organizovan pod nazivom “Sigurnost je u brojevima”, a povodom iskazivanja podrške svim aktivistima koji su privođeni nakon ranijih protesta protiv iskopavanja litija.

Među okupljenima su bili i Aris Movsesijan iz Pokreta slobodnih građana, Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije i Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Srbije i Nove stranke.

Čitaj još:   REDŽEP TAJIP Erdogan uskoro u posjeti Crnoj Gori... (foto)

Bojan Simišić iz “Eko straže” zahvalio se okupljenima na dolasku izražavajući potrebu da ih sljedeći put bude još više.

– Preko vaših naloga, porodica i prijatelja prenijet ćete poruku u svijet. Možemo mi i bez RTS-a, ali hoćemo da dođemo do onih građana kojima su isprali mozak i ubijedili ih da smo mi neprijatelji – rekao je Simišić.

Jedna od aktivistkinja iz udruženja “Eko straža” rekla je da je cilj ovog protesta da kažu da ne pristaju na “progon aktivista od strane vlasti”.

Navela je da je, prema njihovoj procjeni, više od 60 aktivista privedeno posljednjih sedmica.

.

Među okupljenima su bili i Aris Movsesijan iz Pokreta slobodnih građana, Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije i Zoran Živković, bivši predsednik Vlade Srbije i Nove stranke.

.
.
Zoran Živković na protestu “Eko straže”

Na protestu je bila glumica Bojana Novaković.

Glumica Bojana Novaković

BONUS VIDEO: Protest ispred zgrade RTS-a završen ponavljanjem zahteva

izvor Faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more