IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA U NOVOM PAZARU: Na ahiret preselili ŠEFIKA i AHMEDIN Mujović, jezivi zločin ubistvo i samoubistvo- Dženaza danas… (foto)

Dženaza Šefike i Ahmedina Mujovića će se obaviti danas (četvrtak), 29. augusta 2024. godine, na groblju u Muru, s polaskom od Abdul Aziz džamije nakon podne namaza. 

Stanovnici naselja Mur u Novom Pazaru ostali su šokirani nakon što se dogodila tragedija u kojoj je Ahmed Mujović (63) najprije ubio svoju suprugu Šefkiju Mujović (54), a potom sebi oduzeo život.

Prema saznanjima, zločin se desio u kasnim večernjim satima, a tijela supružnika jutros je pronašao njihov komšija, koji je odmah pozvao policiju.

“Nikada nismo čuli ni jednu riječ rasprave” Jedan od komšija, koji je želio ostati anoniman, izjavio je da je porodica Mujović uvijek bila mirna i povučena.

“Nikada nismo čuli ni jednu riječ rasprave iz njihove kuće. Ovo je veliki šok za sve nas. Ne mogu da vjerujem da je Ahmed bio sposoban za ovako nešto,” kazao je komšija, dodajući da su supružnici iza sebe ostavili pet kćerki.

“Nismo mogli da verujemo kad su nam rekli šta se dogodilo” Jedan od mještana je za RINU izjavio:

“Nismo mogli da verujemo kad su nam rekli šta se dogodilo. Nikad to ne bismo mogli ni u najluđim snovima da zamislimo. Bili su fini, porodični ljudi, nismo nikad čuli da je u njihovom domu bilo prijava za nasilje u porodici.”

Sakupljeni prijatelji i rodbina ispred kuće Ispred porodične kuće Mujovića, u kojoj se dogodila tragedija, sakupljen je velik broj prijatelja i rodbine, koji su došli da izraze saučešće i podršku preživjelim članovima porodice. Atmosfera je teška i tužna, dok mještani i dalje pokušavaju da shvate šta je moglo dovesti do ove tragedije.

Detalji dženaze i hatara

Čitaj još:   KO BI SE OVOME NADAO: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je... (foto)

Ahmed Mujović (64) preselio je na Ahiret 27. augusta 2024. godine, počinivši samoubistvo. Dženaza će se obaviti u četvrtak, 29. augusta 2024. godine, na groblju u Muru, s polaskom od Abdul Aziz džamije nakon podne namaza. Hatar će se obavljati u porodičnoj kući u Muru.

Njegova supruga, Šefkija Mujović (55), koju je Ahmed ubio istog dana, također će biti ukopana 29. augusta 2024. godine, na istom groblju, s polaskom od Abdul Aziz džamije nakon podne namaza. Hatar će se obavljati u porodičnoj kući u Muru.

izvor: sandzakdanas.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more