IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA KOJA KIDA SRCE: Potresni prizori ispred kuće porodice Fehratović iz Novog Pazara- Otišli su zajedno, zagrljeni… (foto, video)

“Do jučer nam dolaziše ljudi, od danas će opet…” NA KAPIJI 3 SMRTOVNICE Potresni prizori ispred kuće porodice Fehratović…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 25. VIII 2024… 15: 53… TUGA KOJA KIDA SRCE: Potresni prizori ispred kuće porodice Fehratović iz Novog Pazara- Otišli su zajedno, zagrljeni… (foto, video)

Nesreća porodica, podsetimo, vraćala se sa odmora iz Sarajeva, kada su na putu ka Sjenici doživjeli stravičnu saobraćajnu nesreću. Hasredinov sin je prošao bez ikakvih povreda, osim što je doživio veliku psihičku bol i traumu, a najstarija ćerka nije ni bila u kolima, ona je ostala kod kuće sa nanom-bikom, s obzirom na to da je Hasredinova majka već u godinama sa zdravstvenim problemima zbog kojih se slabo kreće.

Pet članova porodice iz Novog Pazara učestvovalo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 9. avgusta kod Sjenice, a smrtno su stradali otac Hasredin Ferhatović (42) i dvije kćerkice od kojih je jedna imala samo 3 godine.

Danas, na njihovoj kući stoji najtužniji prizor i čuju se još tužniji zvuci.

Njihov rođak na društvenim mrežama objavio je fotografiju tri smrtovnice na njihovoj kapiji i oglasio se srceparajućom porukom

– U toj nesreći koju je izazvao vozač “Mercedesa”, koji je također poginuo od zadobijenih povreda, na licu mjesta su stradali otac i kćerkica (3), a druga kćerka preminula je u bolnici nakon 15 dana borbe za život- podsjeća sagovornik iz medija i dodaje da su otac i mlađa kćerka ukopane i klanjana im dženaza, dok će druga djevojčica biti ukopana danas u Novom Pazaru.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Ranjena žena zalutali metak pogodio je u glavu akteri obračuna u prepritvoru... (foto)

– Do jučer nam dolaziše ljudi i znani i neznani, hvala im… Od danas će nam opet dolaziti, sa suzama u očima i riječima utjehe…

Njihove sjenke u maglovitom jutru pokušavaju da nas izvedu iz dvorišta, tamo gdje je neka druga hava kao što je nekad i u našem domu bila. Dođe mi da vrisnem, da ih rastjeram ali nemam više snage ni za to, trpim zagrljaje i stisak toplih ruku da ne bi bol postao mračno ludilo. Hvala im što su tu, sa nama…- napisao je on.

U jednoj od ranijih objava, on je napisao i da su najmlađa kćerka i otac otišli zajedno, zagrljeni.

– Sigurno je svoj babi bila mezimica, kao najmlađa u porodici, pa ga je tako zagrlila, nije ga pustila i otišla je za njim – napisano je iznad fotografije stradale djevojčice.

Ova mlada djevojka, čije srce je prestalo da kuca daleko prerano, bila je poznata po svojoj vedrini i ljubavi prema životu. Njeni prijatelji i poznanici pamtit će je kao nasmijanu i plemenitu, uvijek spremnu da pomogne drugima.

– Ovo je nezamisliva tragedija za sve nas. Njena smrt je bila neočekivana i bolna, kao da smo izgubili dio sebe. Bila je dijete koje je donosilo svjetlost u živote svih oko sebe, i ova bol nikada neće nestati – naveo je prijatelj porodice ranije za lokalne medije.

U automobilu je bio i brat stradalih djevojčica i majka, on je prošao bez težih povreda, dok je majka i dalje u bolnici..

Čitaj još:   PRESTALO DA KUCA SRCE: Milena Dravić, preminula...

Nesreća se, da podsjetimo, dogodila nešto poslije 21 sat kobne večeri, kada je mladić Dženan Korać, vozeći svoj “Mercedes”, u pokušaju preticanja kolone vozila, direktno udario u “audi” u kojem se nalazila petočlana porodica koja se vraćala iz Sarajeva.

BONUS VIDEO: Dnevnik Radio televizije Novi Pazar (22. 08. 2024.)

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more